Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση εν μέσω διεθνών αναταράξεων και αποτελεσμάτων Εθνικής

Υποχώρηση κατά 0,64% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1049,55 µονάδες.

Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 152,5 εκ. ευρώ.

Τα γεγονότα που αφορούν την SVB αλλά και την Signature Bank προκάλεσαν αναταράξεις στις ευρωπαϊκές αγορές σε συνέχεια εκείνων της Wall Street, παρά τη µεταβίβαση της πρώτης στην HSBC και τη αναγγελία της διασφάλισης των καταθέσεων από την FDIC.

Έτσι, στο ξεκίνηµα οι ρευστοποιήσεις τίτλων πίεσαν το Γ.∆. µέχρι τις 1.025 µονάδες που ήταν το ενδοσυνεδριακό χαµηλό της ηµέρας. Οι αγοραστές αντέδρασαν και µε οδηγό της Εθνική και την Πειραιώς περιόρισαν τις απώλειες µε το κλείσιµο στις δηµοπρασίες να γίνεται στο υψηλό ηµέρας, πάντα ωστόσο σε αρνητικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετυων τίτλων διαµορφώνονταν στο 4,213%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε κέρδη µε την Εθνική (+3,73%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόµη κατέγραψε η ΕΧΑΕ (+2,70%), ο Σαράντης (+4,32%) και το Jumbo (+0,67%). Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο Μυτιληναίος (-2,98%), ο ΟΠΑΠ (-2,10%), ο ΟΤΕ (- 1,93%), η Βιοχάλκο (-2,96%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,75%) και η Lamda (-1,42%).

Απολογιστικά, 13 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 98 εκείνων που υποχώρησαν.

Η Εθνική ανακοινώνει σήµερα τα µεγέθη της για το 2022. Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, αν και δεν αναµένεται να εντυπωσιάσει µε τη δυναµική των µεγεθών της, πρέπει να σημειωθεί ότι τα ποιοτικά στοιχεία του ισολογισµού της συνέβαλαν στην επιλογή της από ισχυρά χαρτοφυλάκια για να συντελεστεί η αναρρίχηση του Γ.∆.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές µε τη Wall Street να καταγράφει υψηλή µεταβλητότητα ενόψει των αποφάσεων της Federal.

χρηματιστήριοαναταράξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα