Χρηματιστήριο: Σε άνοδο με ώθηση από τράπεζες και blue chips

Άνοδο καταγράφει ο γενικός δείκτης στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας κυρίως ώθηση από την κίνηση των τραπεζικών μετοχών και των εμποροβιομηχανικών blue chips.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης αυξάνεται 1,31% στις 580 μονάδες, ενώ οι συναλλαγές ανέρχονται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης σε 8 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει αύξηση κατά 1,7% στις 1.361 μονάδες, ενώ σε 3,6% ανέρχονται τα κέρδη του τραπεζικού

κλάδου στις 243 μονάδες.

Παράλληλα, ο Mid Cap ενισχύεται 0,8% στις 879 μονάδες.

Εν μέσω κλίματος έντονης αβεβαιότητας για το μέλλον συνεδριάζει απόψε με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup με κύριο θέμα στην ατζέντα την πανδημία και τις οικονομικές προοπτικές και προκλήσεις για τη ζώνη του ευρώ και την παγκόσμια οικονομία.

Στην Ελλάδα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε ελαφρά τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στις 92,3 μονάδες, έναντι 89,5 μονάδων τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται πως μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η αναθεώρηση της Moody's για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Ταυτόχρονα, σε εφαρμογή τέθηκαν από σήμερα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της κίνησης και δραστηριότητας των πολιτών, με τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα lockdown σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα να δηλώνουν απογοητευμένοι.

Στο πεδίο των συναλλαγών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι Εθνική (+4,8%), Πειραιώς (+4,6%), Eurobank (+3,9%), Ελπε (+3,5%), Jumbo (+3,3%), Aegean (+3,1%) και Οπαπ (+3,1%).

Θετικά κινούνται επίσης οι Οτε, Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos, Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Αδμηέ, Viohalco, Τιτάν, Φουρλής και Alpha.

Πτωτικά κινούνται ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, LAMDA και COCA COLA.

χρηματιστήριοΑγοράμετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα