Επίθεση στη Βιέννη: Αυστριακός με καταγωγή από Σκόπια-Αλβανία ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ ο ένας εκ των δραστών της επίθεσης στη Βιέννη είναι αυστριακός με ρίζες από την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο 20χρονος τρομοκράτης σκοτώθηκε απο πυρά της αστυνομίας περίπου εννέα λεπτά από τη στιγμή που ξεκίνησε την επίθεσή του.

Είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Βιέννη, αλλά ήταν δηλωμένος τζιχαντιστής και τελικά το βράδυ της Δευτέρας σκότωσε τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Ηταν ένας απο τους 90 φανατικούς μουσουλμάνους γνωστούς

στην Αυστρία που ήθελαν να πολεμήσουν στη Συρία. Ωστόσο, φαίνεται πως η αυστριακή αστυνομία δεν είχε εκτιμήσει σωστά το πόσο επικίνδυνος ήταν.

Αν και ο 20χρονος ήθελε να ενταχθεί στο Iσλαμικό Κράτος στη Συρία, η αυστριακή αστυνομία τον έκρινε «ανίκανο να σχεδιάσει τρομοκρατικές επιθέσεις».

Στους τέσσερις ανέρχονται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί πολίτες από την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε χθες βράδυ στην αυστριακή πρωτεύουσα όταν ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε σε συναγωγή στο Schwedenplatz στο κέντρο της Βιέννης.

Όπως έκαναν γνωστό οι τοπικές αρχές, σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης σε άμεση γειτνίαση με την οδό στην οποία βρίσκεται η Εβραϊκή Συναγωγή της Βιέννης.

Να σημειωθεί ότι τη στιγμή της επίθεσης, οι δρόμοι στο κέντρο της Βιέννης ήταν γεμάτοι κόσμο που, λόγω και της σχετικά υψηλής θερμοκρασίας για την εποχή, ήθελε να βγει την παραμονή πριν από το δεύτερο lockdown που τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα στην Αυστρία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΒΙΕΝΝΗδράστηςαστυνομία
Keywords
Τυχαία Θέματα