Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος στην αρχή μιας εβδομάδας πλούσιας σε ειδήσεις

Ήπια ανοδικές είναι οι κινήσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στη συνεδρίαση της Δευτέρας (27/11).

Ο Γενικός Δείκτης, που προέρχεται από μικρή πτώση στο κλείσιμο της Παρασκευής, σημειώνει άνοδο 0,48% στις 1.264,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης παρουσιάζει οριακές απώλειες 0,15%, φτάνοντας στις 1.060,27 μονάδες.

Πτωτική τάση έχουν οι μετοχές της Εθνικής, με απώλειες 1,46%, καθώς και της Eurobank, με πτώση 0,87%. Η Alpha

σημειώνει άνοδο 0,26%, ενώ η Πειραιώς εμφανίζει κέρδη 1,02%.

Οριακή άνοδο κατά 0,17% παρουσιάζει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE, φτάνοντας στις 3.074,84 μονάδες. Ο Τζίρος βρίσκεται στα 21,84 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό, ξεχωρίζει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ με άλμα 5,00%, η Intracom με 3,53%, καθώς και η Optima με κέρδη 2,99%.

Η Intralot, μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2023 και την ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης του χρέους της -μέσω της έκδοσης retail ομολόγου και κοινοπραξίας με πέντε τράπεζες- παρουσιάζει άνοδο 2,56%,

Ανοδικά κινούνται, επίσης οι μετοχές των TITAN, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ, LAMDA, Mytilineos, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Αυτή η εβδομάδα είναι πλούσια σε ειδήσεις, καθώς σήμερα και αύριο είναι προγραμματισμένο το Roadshow της Morgan Stanley και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο οποίο θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός, την Πέμπτη αναμένεται το rebalancing των δεικτών του MSCI, ενώ την Παρασκευή η Ελλάδα προβλέπεται πως θα λάβει την επενδυτική βαθμίδα και από τον οίκο Fitch.

Δείτε live τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και τη μεγαλύτερη πτώση ΕΔΩ

#χρηματιστήριο #Άνοδος #ΕΒΔΟΜΑΔΑ_ΜΕ_ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα