Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικές κινήσεις στο άνοιγμα- Τα βλέμματα στις τράπεζες

Επιφυλακτικότητα των επενδυτών στο άνοιγμα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη (6/12), μετά τις χθεσινές μικρές απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο 0.12% και διαπραγματεύεται στις 904.31 μονάδες. Παράλληλα, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) καταγράφει επίσης ανοδική πορεία 0.10% στις 2193.28 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης πέφτει σε συνέχεια των προηγούμενων ημερών κατά -0,63% και βρίσκεται στις 619.95

μονάδες.

Oι διαθέσεις των επενδυτών εξακολουθούν να επηρεάζονται από τις τράπεζες, λόγω της μεγάλης πίεσης που ασκεί η κυβέρνηση για αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και μείωση των χρεώσεων, σε συνδυασμό με την πρόβλεψη για την παροχή διευκολύνσεων στους συνεπείς δανειολήπτες.

Αυτό όπως είναι φυσιολογικό ανησυχεί τους έχοντες τραπεζικές μετοχές, καθώς μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στο πεδίο της κερδοφορίας, αλλά και να αυξήσει τις πιθανότητες για νέα «κόκκινα δάνεια».

Τα καλά οικονομικά αποτέλεσματα των εισηγμένων εταιρειών εξακολουθούν να διατηρούν την αισιοδοξία και έτσι κατά το άνοιγμα τουλάχιστον φαίνεται η διάθεση να διατηρηθεί ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 900 μονάδες μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της Παρασκευής και της Δευτέρας.

Ακόμα στα Διεθνή Χρηματιστήρια, διατηρούνται επίσης επιφυλάξεις ή και οριακές απώλειες εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed για τα επιτόκια, καθώς μετά τα χθεσινά μακροοικονομικά στοιχεία, που «κοκκίνισαν» τη Wall Street, υπάρχουν οι φόβοι ότι θα διαμορφωθούν στις 75 μονάδες βάσης.

Ο τραπεζικός κλάδος στο άνοιγμα έχει αρνητικό πρόσημο, με την ALPHA BANK να βρίσκεται στο -0.99% , την ΕΤΕ (-0.62%), την EUROBANK (-0,68%) και την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ να είναι η μοναδική με θετικό πρόσημο με +0,94%.

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται η ΛΑΜΔΑ (+1.05%), η ΡΕΒΟΪΛ (+0.76%), η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (+0.30%), τα ΕΛΠΕ (+0.14%) και ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (+0.11%).

Στον αντίποδα πτώτικα κινούνται η ΕΛΤΟΝ (-1.92%), η ΑΒΑΞ (-0.13%) και τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (-0,63%).

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣΧρηματιστήριο ΑθηνώνΓενικός Δείκτηςμετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα