Χατζηδάκης: Ο ΕΦΚΑ είναι ο πλέον προβληματικός οργανισμός του Δημοσίου

Ως τον πλέον προβληματικό οργανισμό του δημοσίου χαρακτήρισε τον ΕΦΚΑ ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο το νομοσχέδιο σαρωτικών παρεμβάσεων στον οργανισμό.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το νομοσχέδιο θέλει να αντιμετωπίσει μακροχρόνια

προβλήματα του ΕΦΚΑ και πως η μόνη έννοια της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης είναι ο ανυπεράσπιστος συνταξιούχος και όχι οι συντεχνίες.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση στην επιτροπή κυριάρχησαν οι υψηλοί τόνοι από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η οποία σύσσωμη κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ, αλλά και η απροθυμία των κυβερνητικών βουλευτών να τοποθετηθούν κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης.

Ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε μάλιστα από του βήματος της Βουλής συνταξιούχους να απευθύνονται και στους πιστοποιημένους ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές για την έκδοση της σύνταξής τους υποστηρίζοντας ότι είναι απολύτως δωρεάν.

“Στον ΕΦΚΑ είχαμε την ντροπή των κατεβασμένων τηλεφώνων. Αντιμετωπίσαμε το ζήτημα με διαγωνισμό. Μέχρι τώρα 1,1 εκατομμύριο κλήσεις απαντήθηκαν και οι πολίτες δείχνουν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 80%. Η πραγματικότητα σας εκδικείται. Θέλουμε εάν νέο ΕΦΚΑ, πιο γρήγορο, πιο αποτελεσματικό και κυρίως πιο φιλικό στα 6,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων. Αυτοί είναι η προτεραιότητα μας. Δεν είναι το χάιδεμα των συντεχνιών. Εσείς με τα δόγματα και τις συντεχνίες, εμείς με τους ανυπεράσπιστους πολίτες”.

Κωστής Χατζηδάκηςδημόσιονομοσχέδιοπαρεμβάσειςιδιωτικοποίηση
Keywords
Τυχαία Θέματα