Χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας η Φον ντερ Λάιεν

Την ικανοποίησή της για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων και κατάπαυση του πυρός χαιρετίζει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν απηύθυνε και έκκληση στη Χαμάς για απελευθέρωση όλων των ομήρων.

«Χαιρετίζω ολόψυχα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την απελευθέρωση των 50 ομήρων και για την παύση των εχθροπραξιών. Κάθε μέρα που αυτές οι μητέρες και τα παιδιά κρατούνται όμηροι από τρομοκράτες είναι πάρα πολλές. Συμμερίζομαι τη χαρά των οικογενειών

που σύντομα θα μπορούν να αγκαλιάσουν ξανά τους αγαπημένους τους. Και είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους εκείνους που εργάστηκαν ακούραστα μέσω της διπλωματικής οδού τις τελευταίες εβδομάδες για να μεσολαβήσουν σε αυτήν τη συμφωνία. Καλώ την τρομοκρατική Χαμάς να απελευθερώσει αμέσως όλους τους ομήρους και να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια», αναφέρει αρχικά στη δήλωσή της.

Και συνεχίζει: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει ό,τι μπορεί για να χρησιμοποιήσει αυτή την παύση για αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Ζήτησα από τον Επίτροπο Γιανέζ Λέναρτσιτς να αναβαθμίσει περαιτέρω τις αποστολές στη Γάζα το συντομότερο δυνατό για να αμβλυνθεί η ανθρωπιστική κρίση εκεί».

#Φον_ντερ_Λάιεν #ΚΟΜΙΣΙΟΝ #Γάζα #Ισραήλ #Χαμάς #Ευρωπαική_Επιτροπή
Keywords
Αναζητήσεις
chairetizei-ti-symfonia-ekecheirias-i-fon-nter-laien.htm
Τυχαία Θέματα