Μπούλαρντ (Fed): Χρειάζονται και άλλες αυξήσεις των επιτοκίων

Μόνο αν αυξηθούν επιπλέον τα επιτόκια της Fed θα μειωθεί ο πληθωρισμός, δήλωσε σήμερα (17/11) ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard.

Πιο αναλυτικά, σε ομιλία του σήμερα ανέφερε ότι τα επιτόκια δεν έχουν φτάσει ακόμα σε ένα επίπεδο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι επαρκώς περιοριστικό.

«Για να επιτευχθεί ένα επαρκώς περιοριστικό

επίπεδο, το επιτόκιο πολιτικής θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω», ανέφερε ο Bullard.

Ο αξιωματούχος ανέφερε παράλληλα ότι στην περίπτωση που ο πληθωρισμός υποχωρήσει τους επόμενους μήνες, τότε το επιτόκιο ενδεχομένως να μην χρειαστεί να φτάσει τόσο υψηλά.

«Μέχρι στιγμής, η αλλαγή στη στάση της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να είχε περιορισμένες μόνο επιπτώσεις στον παρατηρούμενο πληθωρισμό, αλλά η τιμολόγηση της αγοράς υποδηλώνει ότι αναμένεται αποπληθωρισμός το 2023», είπε ο Bullard.

«Είναι πιθανό να αναπτυχθεί αυξημένο οικονομικό άγχος», είπε ο Bullard. Ωστόσο, η διαφάνεια με την οποία έχουν παραδοθεί αυτές οι αυξήσεις των επιτοκίων, μαζί με τις μελλοντικές οδηγίες, «φαίνεται ότι επέτρεψαν μια σχετικά ομαλή μετάβαση σε υψηλότερο επίπεδο επιτοκίων μέχρι στιγμής», υπογράμμισε.

BullardFEDεπιτόκιαΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα