Wall Street: Διευρύνονται οι απώλειες υπό το φόβο της Fed

Πτωτικά για δεύτερη διαδοχική μέρα κινούνται την Πέμπτη (17/11) οι δείκτες της Wall Street, με τα σχόλια των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) να πυροδοτούν νέες ανησυχίες ότι η Fed δε θα μετριάσει την επιθετική της στάση αναφορικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,72% στις 33.311,57

μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 1,09% στις 3.915,78 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 1,21% στις 11.048,50 μονάδες.

«Μόνο αν αυξηθούν επιπλέον τα επιτόκια της Fed θα μειωθεί ο πληθωρισμός» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard. «Μέχρι στιγμής, η αλλαγή στη στάση της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να είχε περιορισμένες μόνο επιπτώσεις στον παρατηρούμενο πληθωρισμό, αλλά η τιμολόγηση της αγοράς υποδηλώνει ότι αναμένεται αποπληθωρισμός το 2023» είπε, μεταξύ άλλων, ο Bullard.

«Βλέπω μια αγορά εργασίας η οποία είναι εξαιρετικά σφικτή, δεν ξέρω πώς μπορούμε να μειώσουμε το επίπεδο του πληθωρισμού χωρίς μια κάποια πραγματική επιβράδυνση της οικονομίας - και ίσως θα πρέπει να δούμε συρρίκνωση της οικονομίας προκειμένου να φτάσουμε εκεί» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του παραρτήματος της Fed στο Kansas City, Esther George, μιλώντας στην Wall Street Journal.

Στα μάκρο της ημέρας, Περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές υποχώρησαν οι κατασκευές νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καθώς κατέγραψαν πτώση 4,2%. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υποχώρησαν στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,425 εκατομμυρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 2%.

Παράλληλα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν στις 222.000 την εβδομάδα που τελείωσε στις 12 Νοεμβρίου από 225.000 μία εβδομάδα νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 228.000.

WALL STREET ΗΠΑFEDERAL RESERVEΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝπληθωρισμόςκατασκευές νέων κατοικιώναιτήσεις για επίδομα ανεργίας
Keywords
Τυχαία Θέματα