Μπλίνκεν: Πιθανές διαπραγματεύσεις για τα σύνορα της Ουκρανίας

Για πρώτη φορά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε πως θα μπορούσε να υπάρξουν διαπραγματεύσεις για τα σύνορα της Ουκρανίας.

Κατά την παρουσία του ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, σημείωσε πως οποιαδήποτε συμφωνία για την ειρήνη με τη Ρωσία πρέπει να είναι «δίκαιη και βιώσιμη», ότι θα σέβεται την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ωστόσο «το πώς αυτή θα οριστεί συγκεκριμένα επί

του πεδίου περιμένουμε να μας το πουν οι Ουκρανοί».

Πρόσθεσε όμως «πως υπάρχουν περιοχές στην Ουκρανία τις οποίες οι Ουκρανοί είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για αυτές και πιθανόν υπάρχουν περιοχές που θα αποφασίσουν πως πρέπει να προσπαθήσουν να ανακτήσουν με άλλα μέσα», σημείωσε ακόμη.

Φάνηκε με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίζει το γεγονός πως οι Ουκρανοί θα δυσκολευτούν να ανακαταλάβουν όλα τα εδάφη που έχει προσαρτήσει η Ρωσία, ειδικά τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Επανέλαβε πάντως ότι «αυτές είναι αποφάσεις που πρέπει να πάρουν οι Ουκρανοί», καθώς αφορούν το «πώς βλέπουν το μέλλον τους και το πώς θα αυτό θα μεταφραστεί σε όρους εθνικής κυριαρχίας, εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας». «Αυτό που δεν θέλουμε, για το καλό όλου του κόσμου, είναι να επιτραπεί στους Ρώσους να αναδιαταχτούν, να επανεξοπλιστούν και να ξαναεπιτεθούν», πρόσθεσε.

ΟυκρανίαΗΠΑΡωσία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα