Μπαράζ επαφών Τσίπρα για να μη διαλυθεί (τελείως) ο ΣΥΡΙΖΑ

Το δείπνο του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη αποδείχθηκε τελικά πως δεν ήταν απλώς μία συνάντηση μεταξύ φίλων, αλλά πως συνδεόταν άμεσα με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είχε στη συνέχεια μπαράζ συναντήσεων, που το επιβεβαιώνουν.

Η αρχή επαναλαμβάνουμε έγινε με το δείπνο με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, για το οποίο κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα

σχολίασαν πως δεν συνδεόταν με την πολιτική επικαιρότητα. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στον πρώην πρωθυπουργό και τελικά πήγε και τον συνάντησε στο γραφείο του στην Αμαλίας, την Τετάρτη το βράδυ.

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, ο πρώην και ο νυν πρόεδρος είχαν μία εποικοδομητική συνάντηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να συμβουλεύει τον Στέφανο Κασσελάκη πως πρέπει να αξιοποιήσει το καταστατικό για να διασφαλίσει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε μάλιστα διαρροή, σύμφωνα με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Στέφανο Κασσελάκη πως "ανησυχεί πολύ" για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν της συνάντησης αυτής, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε την Πέμπτη (16/11) σε δύο ακόμα πολύ κρίσιμες συναντήσεις. Το πρωί συνάντησε τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος ανήκει στην ομάδα Αχτσιόγλου, που ακόμα σκέφτεται αν θα παραμείνει ή όχι στο κόμμα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσουν για να λάβουν τις αποφάσεις τους και εκτιμάται πως ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να τους πείσει να βάλουν πάνω απ' όλα την ενότητα.

Το απόγευμα της Πέμπτης (16/11) ο πρώην πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον Διονύση Τεμπονέρα, που εκπροσωπεί μία ακόμη τάση... σκεπτικιστών εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι φανερό από τα πρόσωπα που επιλέγει να συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας πως θέλει να παίξει ενωτικό ρόλο και να αποτρέψει περαιτέρω διάλυση του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε τη φυγή της Ομπρέλας και άλλων ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αλλά υπάρχει διάθεση να βρεθεί η "χρυσή τομή" με στελέχη νεότερης ηλικίας. Και ο Αλέξης Τσίπρας δεν μένει αμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#Τσίπρας #ΣΥΡΙΖΑ #Σακελλαρίδης #ενότητα #Αχτσιόγλου #ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ #Ηλιόπουλος
Keywords
Αναζητήσεις
baraz-epafon-tsipra-gia-na-mi-dialythei-teleios-o-syriza.htm
Τυχαία Θέματα
Μπαράζ, Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ,baraz, tsipra, syriza