Μπακογιάννης: Δίνουμε ανυποχώρητα τη μάχη της νομιμότητας στην Αθήνα

15:59 1/9/2023 - Πηγή: Reporter

Την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές, σχολίασε σήμερα (1/9) ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι «τη λέξη συνυποψήφιος εγώ δεν θα τη χρησιμοποιούσα για τον Κασιδιάρη με την ίδια άνεση με άλλους συνυποψήφιους μου, πρέπει να κάνουμε μια διάκριση ανάμεσα σε εμάς που

στηρίζουμε και στηριζόμαστε από το δημοκρατικό τόξο και στους εγκληματίες».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο ίδιος τόνισε ότι «εμείς με τον Κασιδιάρη δίνουμε μια μάχη από το 2018 ως παράταξη, στο «Αθήνα Ψηλά», από την προεκλογική εκστρατεία που κάναμε το 2019».

Πρόσθεσε ότι «η καλύτερη απάντηση στους ναζί, αν θέλουμε πραγματικά να διώξουμε τον φόβο και το μίσος και τη βία και να μην τα εργαλειοποιούμε για να πετύχουμε άλλες πολιτικές μας σκοπιμότητες, τότε θα πρέπει να επενδύσουμε με την δουλειά μας στην ποιότητα ζωής των Αθηναίων, είτε είναι τα νέα πολυιατρεία τα οποία έγιναν 7 και αναβαθμίζονται από ιατρεία σε πολυιατρεία και έχουν εξυπηρετήσει πάνω από 400.000 ανθρώπους, είτε τα σχολεία μας, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπου ένα παιδάκι από 4 έως 6 μπορεί να πάει σε σχολείο, μιλάμε για 1.300 οικογένειες σε όλη την Αθήνα».

Στη συνέχεια, ο κ.Μπακογιάννης επέμεινε στη μάχη της νομιμότητας στην Αθήνα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όπως ξέρετε εγώ είμαι πάρα πολύ μεγάλος οπαδός της νομιμότητας. Θεωρώ ότι η Αθηνά δεν μπορεί να είναι η πόλη του ό,τι να ναι. Πρέπει να είναι μία πόλη με αρχή, μέση και τέλος. Και αυτό βεβαίως απαιτεί έναν Δήμο ο οποίος να μη διστάζει, να μη φοβάται και να αναλαμβάνει και το πολιτικό κόστος».

«Γιατί πολλές φορές στο παρελθόν ο δήμος ήταν έρμαιο μικροσυμφερόντων και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο τώρα από αυτό. Εμείς είμαστε εκεί και δίνουμε τη μάχη. Είμαστε επιπλέον και πιο εξοπλισμένοι, γιατί έχουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση πριν τις εθνικές εκλογές. Και ψηφίστηκε, μπορώ να το πω πολύ ανοιχτά, και μετά από δική μας παρότρυνση. Μέχρι τώρα τι γινόταν; Εάν ένα μαγαζί παρανομούσε συστηματικά, εσύ μπορούσες να πας και να του βάλεις ένα πρόστιμο. Έλα όμως που το πρόστιμο πολλές φορές είναι μικρότερο από το όποιο έσοδο. Το επόμενο βήμα ήταν ότι πηγαίναμε και κάναμε κατάσχεση και σηκώναμε τα τραπεζοκαθίσματα».

«Αλλά και πάλι διαπιστώνουμε ότι πολλές φορές τα έσοδα ήταν περισσότερα, μεγαλύτερο από το κόστος των τραπεζοκαθισμάτων, για αυτό και τα αντικαθιστούσαν σε χρόνο DT.

Πλέον, από τον Μάρτη περίπου και μετά, έχουμε τη δυνατότητα να σφραγίζουμε το κατάστημα και αυτό πονάει. Για κάποιες μέρες προφανώς, δεν μπορούμε να το κλείσουμε, γιατί θα ήταν παράλογο να το κλείναμε εντελώς. Αλλά ξέρετε την σφράγιση την νιώθει ο άλλος. Και επειδή όταν το κάναμε στην αρχή μας λέγανε «μα Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνετε ποτέ εσείς αυτό, δεν έχουν ξαναγίνει αυτά στην Αθήνα».

«Έχουμε σφραγίσει δεκάδες μαγαζιά και αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι σιγά-σιγά, γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι και μία μάχη νοοτροπίας, επέρχεται μία κάποια συμμόρφωση που μας δημιουργεί αισιοδοξία, εφόσον επιμείνουμε σε αυτή τη γραμμή. Αν αρχίσουμε να κάνουμε νερά και να κάνουμε μπροστά - πίσω, το χάσαμε το παιχνίδι», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

ΜπακογιάννηςΑθήναΚασιδιάρης
Keywords
Αναζητήσεις
bakogiannis-dinoume-anypochorita-ti-machi-tis-nomimotitas-stin-athina.htm
Τυχαία Θέματα
Μπακογιάννης, Δίνουμε, Αθήνα,bakogiannis, dinoume, athina