Άτονη η καταναλωτική κίνηση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη στις χειμερινές εκπτώσεις

Υποτονικά κινούνται οι αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του θεσμού των χειμερινών εκπτώσεων και μετά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, όταν και τα καταστήματα άνοιξαν προαιρετικά.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος των χειμερινών προσφορών ξεκίνησε

τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα λήξει το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο Reporter ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης τονίζει ότι «η κίνηση της αγοράς είναι σε αντίστοιχα επίπεδα με τα περσινά, τα οποία ήταν χαμηλά. Ελπίζουμε σε άνοδο το επόμενο διάστημα, καθώς οι εκπτώσεις στα καταστήματα φτάνουν μέχρι και 70%». Έτσι, η αγορά στην Αθήνα φαίνεται πως συνεχίζει στο τέμπο που ολοκλήρωσε την εορταστική περίοδο.

Με μέτριο ρυθμό συνεχίζουν και οι αγορές της Θεσσαλονίκης, όπως εξηγεί στο Reporter o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Παντελής Φιλιππίδης. «Ξεκινήσαμε πολύ χαλαρά, ενώ άτονη ήταν και η Κυριακή. Η ανάγκη και η αδυναμία της αγοράς έχουν οδηγήσει σε άνοδο των εκπτώσεων, οι οποίες φτάνουν και το 70%. Δυστυχώς συνεχίζουμε το 2020 από εκεί που τελειώσαμε το 2019. Ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».

Το εμπόριο πασχίζει να διαφύγει από τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει και να ακμάσει ξανά. Ένας θεσμός, που αναμένεται να δώσει ώθηση στον κλάδο είναι τα ανοικτά κέντρα εμπορίου, τα «open malls». Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα αντίστοιχα προγράμματα έχουν πάρει το «πράσινο φως» και όλοι αναμένουν το επόμενο κρίσιμο βήμα υλοποίησης.

Γιώργος Γεωργίου

χειμερινές εκπτώσειςΣταύρος ΚαφούνηςΠαντελής Φιλιππίδηςεμπορικός σύλλογος ΑθηνώνΕμπορικός Σύλλογος ΘεσσαλονίκηςΕμπόριο
Keywords
Τυχαία Θέματα