Ας μην παραμυθιαζόμαστε για το τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

12:39 1/2/2022 - Πηγή: Reporter

Η πρόταση δυσπιστίας πέρασε και ξεχάστηκε, η Novartis επανήλθε στην επικαιρότητα, η διαδικασία για τον Παππά και τον Παπαγγελόπουλο προχωρεί και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, αν μη τι άλλο, ότι το παραμύθι για την στροφή του Τσίπρα στην Κεντροαριστερά και την μετριοπάθεια, τελείωσε.

Και μόνο ακούγοντας την ομιλία του Τσίπρα

την Κυριακή και παρακολουθώντας το κατά τα άλλα γελοίο σόου του Πολάκη τη Δευτέρα στη Βουλή, καταλαβαίνει κανείς (ή οφείλει να καταλάβει), ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τις επιλογές του. Βλέποντας ότι το θέμα «εξουσία» έχει μάλλον λήξει, επιλέγει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Την καλλιέργεια της έντασης, της ανωμαλίας και της ακρότητας.

Θα το κάνει αυτό όπου μπορεί ή όπου νομίζει ότι τον παίρνει, πιθανώς στα σχολεία, πιθανότερα στα Πανεπιστήμια και θα ποντάρει σε κάποια άτσαλη αντίδραση της κυβέρνησης, που θα του επιτρέψει να κρατά ψηλά την ένταση και να συσπειρώνει κάποιους, ώστε να περιμένει την επόμενη «ευκαιρία».

Αν όλα αυτά θα του «κάτσουν», είναι άλλο θέμα, αλλά το πρόβλημα δεν θα πρέπει να περιφρονηθεί από όσες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να υπερασπίζονται τον ορθολογισμό…

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ,syriza