ΠΟΕ: Το χάος στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού θα συνεχιστεί

12:25 1/2/2022 - Πηγή: Fortune

Η κρίση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού θα συνεχιστεί περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, με κίνδυνο την επίμονη περιθωριοποίηση των αναπτυσσόμενων χωρών, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. 

Η Ngozi Okonjo-Iweala, επικεφαλής του ΠΟΕ από τον περασμένο Μάρτιο, είπε σε ακροατήριο στο Παρίσι ότι το υψηλότερο κόστος συναλλαγών απειλεί τις φτωχότερες χώρες παρά την επίλυση πολλών προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας. 

«Πιστεύαμε ότι οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας θα ήταν

προσωρινές», είπε η Okonjo-Iweala σε συνάντηση που διοργάνωσε το Jeune Afrique Media Group. «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να επιλυθούν από ό,τι περιμέναμε – ίσως μέχρι το τέλος αυτού του έτους ή ίσως τον επόμενο χρόνο». 

Εν μέσω ανησυχιών ότι μικρότερες εταιρείες απωθούνται από τα δίκτυα συναλλαγών λόγω των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες, ο ΠΟΕ θα συγκαλέσει μια συνάντηση στελεχών επιχειρήσεων, υπουργών και εμπειρογνωμόνων τον Μάρτιο για να συζητήσουν πώς να αμβλυνθούν τα επίμονα μπλοκαρίσματα, είπε η Okonjo-Iweala. 

Η Okonjo-Iweala υποστήριξε επίσης ότι οι πιέσεις από την πλευρά της ζήτησης που προκάλεσαν καθυστερήσεις στις μεταφορές θα αμβλυνθούν φέτος και ότι θα βελτιωθεί η ικανότητα προσφοράς. «Η ζήτηση για αγαθά θα πρέπει να μειωθεί, ειδικά με τις πληθωριστικές πιέσεις και τη μείωση της στήριξης από τα δημοσιονομικά μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία», είπε. «Οι ναυτιλιακές εταιρείες αποκομίζουν πρωτόγνωρα κέρδη και ορισμένες επενδύουν σε χωρητικότητα» κατέληξε.

To άρθρο ΠΟΕ: Το χάος στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού θα συνεχιστεί  δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα