Αρνητικό κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων- Τα βλέμματα στη Fed

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα από τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Τετάρτη (2/11), καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις της Federal Reserve όσον αφορά μεταξύ άλλων τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Το Bitcoin διατηρείται άνετα πάνω από το όριο των 20.000 δολαρίων, εν μέσω ελπιδοφόρων ενδείξεων ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα σταματήσει τις μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων

μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, αν όχι νωρίτερα. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς, η οποία καθορίζει τη νομισματική πολιτική, πιθανότατα θα ανακοινώσει εντός της ημέρας την τέταρτη συνεχόμενη αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης.

Ωστόσο, οι πρόσφατοι δείκτες υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός σύντομα θα μειωθεί ουσιαστικά χωρίς να ρίξει την οικονομία σε σκληρή ύφεση.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκε απροσδόκητη αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, και ο Εντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην εταιρεία παραγωγής συναλλάγματος Oanda, έγραψε απαισιόδοξα ότι «το μομέντουμ χτιζόταν στις προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Fed τον Δεκέμβριο, αλλά τώρα αυτό μπορεί να φαντάζει πρώιμο. Τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν η αγορά εργασίας είναι ακόμα υγιής και ο πληθωρισμός καταλήξει να είναι πιο επίμονος από ό,τι πίστευαν αρχικά οι αγορές».

Ο Μόγια πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι η Wall Street ίσως χρειαστεί να περιμένει μέχρι το νέο έτος για να αλλάξει στάση η Fed, πράγμα που σημαίνει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να είναι ευάλωτο και να ολοκληρώσει την εβδομάδα χαμηλότερα».

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin υποχωρεί 0,63% στα 20.409,50 δολάρια, ενώ το Ethereum πέφτει 2,45% στα 1.554,27 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει απώλειες 5% στα 31,31 δολάρια, ενώ το Cardano σημειώνει πτώση 4,26% στο 0,39217000 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 4,20% στα 6,34 δολάρια, το Dogecoin υποχωρεί 7,98% στο 0,12929762 δολάριο και το Shiba Inu πέφτει 6,66% στο 0,00001204 δολάριο.

κρυπτονομίσματακρυπτονόμισμαBitcoinethereum
Keywords
Τυχαία Θέματα