Αρεταίειο: Σε λειτουργία το Πολυδύναμο Διεπιστημονικό Ιατρείο ΙΦΝΕ-Σε ποιους απευθύνεται
Στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ξεκίνησε η λειτουργία του Πολυδύναμου Διεπιστημονικού Ιατρείου ΙΦΝΕ.
Η λειτουργία του Iατρείου υλοποιείται με τη συνεργασία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα», της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, της Γαστρεντερολογικής Μονάδας της Β’ Χειρουργικής Κλινικής, καθώς και του Α’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας του ΕΚΠΑ.
Το Ιατρείο αποτελεί μια καινοτόμο προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).
Στο πλαίσιο αυτό, το Ιατρείο λειτουργεί με τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας που είναι εξειδικευμένοι στη φροντίδα ασθενών με ΙΦΝΕ, και συγκεκριμένα:
Γαστρεντερολόγων, υπεύθυνων για τη διάγνωση, τη φαρμακευτική θεραπεία και την παρακολούθηση των ασθενών. Χειρουργών, που αναλαμβάνουν τη χειρουργική αντιμετώπιση σύνθετων περιπτώσεων, με έμφαση στην εξατομίκευση της θεραπείας και την υποστήριξη του ασθενούς. Ακτινολόγων, οι οποίοι διενεργούν και αξιολογούν τις απεικονιστικές εξετάσεις, καθοδηγώντας τις θεραπευτικές αποφάσεις. Νοσηλευτών, που προσφέρουν καθημερινή φροντίδα, πληροφόρηση και εκπαίδευση των ασθενών. Ψυχολόγων, που υποστηρίζουν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους στην αντιμετώπιση των συναισθηματικών προκλήσεων που σχετίζονται με τη νόσο. Διαιτολόγων, που συμβάλλουν στην εξατομικευμένη διατροφική υποστήριξη των ασθενών.Ο κύριος σκοπός του Πολυδύναμου Διεπιστημονικού Ιατρείου ΙΦΝΕ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, είναι η παροχή ολοκληρωμένης, εξειδικευμένης και εξατομικευμένης φροντίδας στους ασθενείς που πάσχουν από Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα. Αυτοί οι ασθενείς έρχονται συχνά αντιμέτωποι με σύνθετες προκλήσεις — τόσο οργανικές όσο και ψυχολογικές — που καθιστούν απαραίτητη μια συντονισμένη, πολυεπιστημονική προσέγγιση.
Το Ιατρείο αποτελεί ένα πρότυπο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων, το οποίο εστιάζει όχι μόνο στην αντιμετώπιση της νόσου, αλλά συνολικά, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Γαστρεντερολόγοι, χειρουργοί, ακτινολόγοι, ψυχολόγοι, διαιτολόγοι και εξειδικευμένοι νοσηλευτές συνεργάζονται στενά, προσφέροντας στον ασθενή μια ενιαία και ολοκληρωμένη εμπειρία φροντίδας.
Το Ιατρείο δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ασθενείς. Στόχος του είναι να λειτουργήσει και ως σημείο αναφοράς και υποστήριξης για συναδέλφους ιατρούς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διαχειρίζονται ασθενείς με ΙΦΝΕ και ενδέχεται να αναζητούν συμβουλευτική, δεύτερη γνώμη ή συνεργασία για σύνθετες περιπτώσεις. Η δυνατότητα παραπομπής και αναφοράς, προς αξιολόγηση από τη διεπιστημονική ομάδα, εξασφαλίζει ότι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε έγκυρη και τεκμηριωμένη θεραπευτική προσέγγιση.
Αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση για τη διεπιστημονική ομάδα, η αναζήτηση καινοτόμων λύσεων και επιστημονικών πρακτικών, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσεγγίζοντας κάθε ασθενή με σεβασμό, ενσυναίσθηση και προσήλωση στις αρχές της ιατρικής επιστήμης.
Με οδηγό και την εμπειρία μας σε Κέντρα Αριστείας του εξωτερικού, επιδιώκουμε να προσφέρουμε ένα πρότυπο μοντέλο διεπιστημονικής φροντίδας, αντάξιο των διεθνών προτύπων, δίνοντας σε κάθε ασθενή την ευκαιρία να νιώσει ασφάλεια και στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του με τη νόσο.
Οι Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ) είναι η Ελκώδης Κολίτιδα και η Νόσος Crohn πρόκειται για χρόνιες παθήσεις που αφορούν κυρίως τον δυτικό κόσμο και των οποίων η συχνότητα διαρκώς αυξάνεται. Εμφανίζονται συνήθως σε νεαρή ηλικία και επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Η φαρμακευτική θεραπεία αποτελεί βασικό πυλώνα αντιμετώπισης των ΙΦΝΕ, ενώ η χειρουργική θεραπεία παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές περιπτώσεις, είτε ως θεραπεία πρώτης γραμμής είτε σε συνδυασμό με φαρμακευτικά σχήματα.
Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα, μέχρι το 2030, περισσότεροι από 100.000 πολίτες θα πάσχουν από Νόσο Crohn ή Ελκώδη Κολίτιδα. Η ανάγκη για εξειδικευμένη και σύγχρονη διεπιστημονική προσέγγιση στη διαχείριση αυτών των ασθενών είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ.
#ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ_ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ #ΙΑΤΡΕΙΟ #ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ #ΙΦΝΕ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Τζορτζ Γιανκόπουλος: Ποιος είναι ο Έλληνας που αγόρασε τα δεδομένα DNA 15 εκατ. ανθρώπων
- Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον Πέρεθ
- Η KeyWay Communications υποστηρίζει την εταιρική επικοινωνία των MSC Cruises και Explora Journeys
- Από τη MullenLowe Athens το νέο TVC για την Ήπειρος Μαλακή
- Eurovision 2025: Το παράδοξο με τους βαθμούς που έλαβε η Ελλάδα
- UBS: Στρατηγική για forex και εμπορεύματα μετά την εμπορική ανακωχή ΗΠΑ–Κίνας
- Diageo: Η μητρική του Johnnie Walker αναμένει επιβάρυνση 150 εκατ. δολάρια από τους δασμούς
- Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ διαφωνεί με την υποβάθμιση της Moody's
- Ε.Σ.Α.μεΑ. : Τα πιο θερμά συγχαρητήρια στον νικητή του Διεθνούς Διαγωνισμού Τραγουδιού για Άτομα με Αναπηρία Όρασης
- Προετοιμασία της Ελλάδας για τα ευρωπαϊκά κονδύλια 2028-2034 - Ο σχεδιασμός για τα οδικά, σιδηροδρομικά, ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Reporter
- Αρεταίειο: Σε λειτουργία το Πολυδύναμο Διεπιστημονικό Ιατρείο ΙΦΝΕ-Σε ποιους απευθύνεται
- Επικεφαλής ΠΟΥ: Δύο εκατομμύρια άνθρωποι «λιμοκτονούν» στη Γάζα
- ΤτΕ: Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ
- Κώτσηρας: Έρχονται φορολογικά μέτρα στη ΔΕΘ-Ανάσα στη μεσαία τάξη
- Γερμανία: Εντολή Βερολίνου στα κρατίδια για επιστροφές μεταναστών στην Ελλάδα
- Bloomberg: Ο Πούτιν πιστεύει ότι έχει το πάνω χέρι
- Μπάιντεν: Ευχαριστώ για την αγάπη και εμψύχωση
- ΕΤΑΔ: Παραχώρηση στο Δήμο Κω παραθαλάσσιας έκτασης στη Νέα Αλικαρνασσό
- Επεισόδια στη Νομική: Απολογήθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι- Αρνούνται τις κατηγορίες
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας

- Τελευταία Νέα Reporter
- Αρεταίειο: Σε λειτουργία το Πολυδύναμο Διεπιστημονικό Ιατρείο ΙΦΝΕ-Σε ποιους απευθύνεται
- ΕΤΑΔ: Παραχώρηση στο Δήμο Κω παραθαλάσσιας έκτασης στη Νέα Αλικαρνασσό
- Επεισόδια στη Νομική: Απολογήθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι- Αρνούνται τις κατηγορίες
- Κώτσηρας: Έρχονται φορολογικά μέτρα στη ΔΕΘ-Ανάσα στη μεσαία τάξη
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας
- Μπάιντεν: Ευχαριστώ για την αγάπη και εμψύχωση
- Γερμανία: Εντολή Βερολίνου στα κρατίδια για επιστροφές μεταναστών στην Ελλάδα
- Επικεφαλής ΠΟΥ: Δύο εκατομμύρια άνθρωποι «λιμοκτονούν» στη Γάζα
- Bloomberg: Ο Πούτιν πιστεύει ότι έχει το πάνω χέρι
- ΤτΕ: Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Eurobank: Σταθερή πορεία προς το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος με περιθώρια για υπερκάλυψη
- Πυρκαγιά στη Ριτσώνα: Βελτιωμένη η εικόνα – Συνελήφθη 28χρονος άνδρας
- Ο Κ. Μητσοτάκης θα προεδρεύσει και θα παρέμβει αύριο στη συζήτηση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη θαλάσσια ασφάλεια
- Χρηματιστήριο: Στο υψηλό ημέρας στις 1810,72 μονάδες διαμορφώθηκε ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,37% κόντρα στη διεθνή διόρθωση
- Eurovision 2025: Το παράδοξο με τους βαθμούς που έλαβε η Ελλάδα
- Αθήνα: Ξεπερνούν τις 6.000 οι θέσεις εργασίας από περισσότερες από 200 επιχειρήσεις στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στις 23 – 24 Μαΐου
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διεξάγει έρευνα στην Ελλάδα για παράνομες κοινοτικές επιδοτήσεις
- Ο πρόεδρος Τραμπ διαφωνεί με την υποβάθμιση του αξιόχρεου της αμερικανικής οικονομίας
- Salesforce: Η αξιοποίηση των AI Agents αναμένεται να αυξηθεί κατά 327% έως το 2027
- Ψηφιακή γέφυρα Ελλάδας – Κύπρου μέσω Gov.gr Wallet και Ψηφιακού Πολίτη