Αρχές 2021 μετατίθεται η αύξηση του κατώτατου μισθού

20:12 2/5/2020 - Πηγή: Reporter

Για το 2021 μετατίθεται η συζήτηση σε κυβερνητικό επίπεδο για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία εξέδωσε η κυβέρνηση, η απόφαση αναβάλλεται για τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο του 2021 και όχι από τον Ιούλιο του 2020.

Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 1 της ΠΝΠ του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Εκκίνηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου κατά το έτος 2020» αναφέρονται τα εξής:

«Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή

Συντονισμού της διαβούλευσης, λαμβάνει χώρα εντός του τελευταίου δεκαημέρου του μηνός Σεπτεμβρίου. Η σύνταξη και υποβολή της έκθεσης της λαμβάνουν χώρα το αργότερο έως την 31η Οκτωβρίου.

Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, λαμβάνει χώρα το αργότερο έως την 15η Νοεμβρίου.

Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων, καθώς και της έκθεσης των εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) προς σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης λαμβάνει χώρα το αργότερο έως την 30ή Νοεμβρίου.

Το Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης ολοκληρώνεται, το αργότερο έως την 31η Δεκεμβρίου.

Η εισήγηση, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο, του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών λαμβάνει χώρα εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του μηνός Ιανουαρίου 2021».

κατώτατος μισθόςκυβέρνηση ΜητσοτάκηΠΝΠκορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα