Αποστάσεις Φλωρίδη από Καραμανλή για τα Τέμπη

Η απουσία του Κώστα Καραμανλή από τη συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη δεν άρεσε σε πολλά στελέχη της ΝΔ. Υπάρχουν δε βουλευτές και υπουργοί που θεωρούν γενικώς τη στάση του "ενοχλητική". Ένας από αυτούς είναι και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή (22/3)

στον ΑΝΤ1 ο κ. Φλωρίδης ήταν ξεκάθαρος: "Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές σε περίπτωση που είχα πολιτική ευθύνη για μία υπόθεση όπως αυτή των Τεμπών», είπε ο... πασοκογενής υπουργός Δικαιοσύνης, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία του με την επιλογή Καραμανλή.

Θυμίζουμε πως αν δεν είχε εκλεγεί βουλευτής, ο κ. Καραμανλής δεν θα είχε ασυλία και θα είχε πιθανότατα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, με τον υπουργό να σημειώνει πως «υπάρχει η απαίτηση των συγγενών και της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει ‘’φως’’ στην υπόθεση».

Ο κ. Φλωρίδης πρόσθεσε, πάντως, ότι σε αυτή τη φάση τυχόν παραίτηση του πρώην Υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, από την βουλευτική ασυλία «δεν οδηγεί κάπου».

Για το μπάζωμα στα Τέμπη είπε ότι βρίσκεται «υπό διερεύνηση» ποιος το διέταξε και γιατί.

Παράλληλα, κατηγόρησε για θεατρινισμό και εξαπάτηση της κοινής γνώμης τον Χρήστο Σπίρτζη που ζήτησε να εξεταστεί ο ίδιος.

Τέλος, -προφανώς αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ- υποστήριξε ότι «εμφανίζονται πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τον αληθινό πόνο των συγγενών, για δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα και στην Κυβέρνηση».

#Καραμανλής #Φλωρίδης #ΝΔ #Τέμπη
Keywords
Αναζητήσεις
apostaseis-floridi-apo-karamanli-gia-ta-tebi.htm
Τυχαία Θέματα