Απορρίφθηκε το αίτημα Ράμμου- Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μετά και από το αίτημα που διατύπωσε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος για να ενημερώσει την Επιτροπή σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνάς του.

Η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα του κ. Ράμμου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - μέλη της Επιτροπής, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το σκηνικό έντασης, ο ΣΥΡΙΖΑ

εξέδιδε ανακοίνωση:

"Μετά από έξι μήνες συσκότισης και συγκάλυψης η ώρα της αλήθειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών έφτασε.

Μετά την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ που ζητά να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα των ερευνών της, ο Πρόεδρος της Βουλής, οφείλει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να ορίσει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών. Οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει πλέον κανένα νόημα. Η αλήθεια -είτε κάποιοι το επιθυμούν είτε όχι- είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί και ο ελληνικός λαός θα μάθει ποιους και γιατί παρακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τον παρακρατικό του μηχανισμό".

Για την εξέλιξη της υπόθεσης των υποκλοπών και το αίτημα της ΕΔΑΕ για ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με τα ευρήματα των ερευνών της, ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής λειτουργεί με βάση τον κανονισμό της Βουλής απρόσκοπτα και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει επιδείξει ούτε κωλυσιεργίες ούτε μπλοκαρίσματα, την ίδια συνέπεια θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους», απάντησε. Από την πρώτη στιγμή, ανάφερε ο κ. Οικονόμου, «λέμε τα ίδια πράγματα για μυθεύματα, συκοφαντίες, ρυπαρά δίκτυα. Οτιδήποτε υπάρχει, η ανοιχτή δικαστική έρευνα δεν θα αφήσει να μείνει καμία σκιά. Όλα γίνονται με βάση τους νόμους και τους κανόνες της συντεταγμένης δημοκρατίας».ΡΑΜΜΟΣΑΔΑΕΕπιτροπή θεσμών και ΔιαφάνειαςΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα