Διεκόπη η δίκη για το Μάτι: Απόντες οι περισσότεροι κατηγορούμενοι

Με πολλά προβλήματα επί της διαδικασίας και όχι μόνο ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους 104 άνθρωποι.

Στο εδώλιο θα προσέρχονταν οι 21 κατηγορούμενοι, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή δια παραλείψεως.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες η πλειοψηφία εξ αυτών δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δίκη. Ακόμα η αίθουσα που επιλέχθηκε είναι πολύ μικρή με αποτέλεσμα τόσο συγγενείς θυμάτων όσο και δημοσιογράφοι

αλλά και δικηγόροι να παρακολουθούν τη δίκη έξω από την αίθουσα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα γίνει εφικτό να πραγματοποιηθεί μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Στις επόμενες συνεδριάσεις θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα συγγενείς των θυμάτων για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αφού ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος, θα ξεκινήσει η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξαχθούν σε μια μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου, ενώ να σημειωθεί πως οι δικηγόροι είχαν ζητήσει τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα. Οι επόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής 7, 8, 11 και 14 Νοεμβρίου.

ΔΙΚΗ ΜΑΤΙΜάτι πυρκαγιά
Keywords
Τυχαία Θέματα