«Απογειώνεται» η Wall Street μετά το «φρένο» του πληθωρισμού

Βαθιά «ανάσα» ανακούφισης πήραν σήμερα (13/12) οι επενδυτές από τη νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να κινείται το Νοέμβριο σε χαμηλότερα από το αναμενόμενο επίπεδα.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street επωφελούνται από το θετικό μομέντουμ, με τις κινήσεις των αγοραστών να ενισχύονται σημαντικά στη συνεδρίαση της Τρίτης. Κι αυτό διότι η μικρότερη των προβλέψεων άνοδος των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ

δημιουργεί ελπίδες ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας (Federal Reserve) ενδέχεται να αμβλύνει την επιθετική της στάση ως προς τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός ανήλθε στο 7,1% τον περασμένο Νοέμβριο, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει πληθωρισμό 7,3%. Τον Οκτώβριο, ο σχετικός δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 7,7% και πάλι χαμηλότερα των προβλέψεων.

Την Τετάρτη (14/12) σειρά έχει η Fed ως προς τις ανακοινώσεις, με το σενάριο μίας αύξησης των επιτοκίων κατά 0,50% αντί για 0,75% να φαντάζει πλέον πιο πιθανό. Ωστόσο, οι δηλώσεις που θα ακολουθήσουν των ανακοινώσεων από τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ίσως να αποκλιμακώσουν το τωρινό θετικό κλίμα. Γι’ αυτό και οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτές τις δηλώσεις.

Σε ό,τι αφορά το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύεται κατά 1,76% στις 34.602,58 μονάδες, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 2,69% στις 4.097,90 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει «άλμα» 3,63% στις 11.548,72 μονάδες.

WALL STREET ΗΠΑπληθωρισμόςFEDERAL RESERVEαύξηση επιτοκίωνΤζερόμ Πάουελ
Keywords
Τυχαία Θέματα