BoE: Εκτίναξη του κόστους δανεισμού για εκατομμύρια νοικοκυριά το 2023

«Καμπανάκι» χτυπάει η Τράπεζα της Αγγλίας, προειδοποιώντας για «σημαντική πίεση» στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις λόγω του υψηλού πληθωρισμού αλλά και του αυξανόμενου κόστους δανεισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η BoE, δήλωσε την Τρίτη ότι «η πτώση των πραγματικών εισοδημάτων, η αύξηση του κόστους των στεγαστικών δανείων και η άνοδος της ανεργίας θα ασκήσουν σημαντική πίεση στα οικονομικά των νοικοκυριών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής Πολιτικής

(FPC), περίπου τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν υψηλότερες αποπληρωμές στεγαστικών δανείων το 2023.

«Η FPC κρίνει ότι οι τράπεζες είναι ανθεκτικές, ακόμα κι αν οι συνθήκες είναι χειρότερες από τις προβλέψεις», υπογράμμισε ο διοικητής της BoE, Άντριου Μπέιλι σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικώνμ Τζέρεμι Χαντ που συνόδευε την έκθεση.

Οι απότομες αυξήσεις στις τιμές, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, οι αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες και η επιδείνωση των προοπτικών για την ανάπτυξη και την ανεργία θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν την βιωσιμότητα του χρέους για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις παγκοσμίως», σημείωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Reuters.

Τράπεζα της ΑγγλίαςΒοΕπληθωρισμόςΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣνοικοκυριά
Keywords
Τυχαία Θέματα