Αποφυλακίζεται υπό όρους ο χρυσός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους

Εκτός φυλακής υπό όρους θα βρεθεί ο χρυσός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, 10 χρόνια μετά τη δολοφονία της κοπέλας του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο Πιστόριους είχε πυροβολήσει τη σύντροφό του πολλές φορές μέσα από την πόρτα του μπάνιου την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, ισχυριζόμενος αργότερα ότι την πέρασε για διαρρήκτη.

Ο Πιστόριους,

37 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 2016 σε 13 χρόνια φυλάκιση.

Το συμβούλιο αποφυλάκισης έχει ορίσει την αποφυλάκισή του για τις 5 Ιανουαρίου 2024.

Αυτή ήταν η δεύτερη ακρόαση αίτησης αποφυλάκισης του Πιστόριους σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η πρώτη του αίτηση τον Μάρτιο απορρίφθηκε επειδή δεν είχε συμπληρώσει την ελάχιστη περίοδο κράτησης. Αυτό αργότερα κρίθηκε ως λάθος από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής, κάτι που οδήγησε στην ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής για αποφυλάκιση.

Η μητέρα της Στέενκαμπ δεν ήταν αντίθετη με την καταβολή εγγύησης, αλλά - σε μια επιστολή που εστάλη στο συμβούλιο αποφυλάκισης- αναρωτήθηκε εάν τα «τεράστια ζητήματα θυμού» του Πιστόριους αντιμετωπίστηκαν πραγματικά στη φυλακή, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως «θα ανησυχούσε για την ασφάλεια οποιασδήποτε γυναίκας» που τώρα θα έρθει σε επαφή μαζί του.

Η Τζουν Στέενκαμπ επέλεξε να μην παραστεί στην ακρόαση αποφυλάκισης την Παρασκευή στη φυλακή Ατέριτζβιλ, κοντά στην Πρετόρια. Ο σύζυγός της και πατέρας της Ρίβα, Μπάρι, πέθανε νωρίτερα αυτό το έτος.

#ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ #ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ #αποφυλάκιση #ΣΤΕΕΝΚΑΜΠ #Νότιος_Αφρική
Keywords
Αναζητήσεις
apofylakizetai-ypo-orous-o-chrysos-paraolybionikis-oskar-pistorious.htm
Τυχαία Θέματα
Αποφυλακίζεται, Όσκαρ Πιστόριους,apofylakizetai, oskar pistorious