Από την Τετάρτη (5/4) το «καλάθι του Πάσχα»-Τι θα περιλαμβάνει

17:11 3/4/2023 - Πηγή: Reporter

Την ερχόμενη Τετάρτη (5/4) θα γίνει η πρεμιέρα για το «Καλάθι του Πάσχα» στα σουπερμάρκετ και θα περιλαμβάνει προϊόντα που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση κατά την εορταστική περίοδο.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι το «πασχαλινό καλάθι», όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και μερικές ημέρες από το υπουργείο Ανάπτυξης, θα κάνει πρεμιέρα στα καταστήματα τροφίμων την προσεχή Τετάρτη 5 Απριλίου, λαμβάνοντας τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής».

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις είναι έτοιμες και το «καλάθι» που θα ισχύσει την περίοδο του Πάσχα θα είναι ενισχυμένο και με αρνί και κατσίκι τελικά, όπως επίσης και με τσουρέκι και σοκολατένιο αβγό.

«Κάναμε πολύ μεγάλη συζήτηση και με αρκετούς παραγωγούς αλλά και με τα σούπερ μάρκετ, για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι, το οποίο έχει πρωτόλεια αύξηση σε σχέση με πέρσι». Ο στόχος όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης είναι η τιμή του αρνιού «να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», επισημαίνοντας ωστόσο τη μικρή παραγωγή που υπάρχει φέτος αλλά και τις μεγάλες εξαγωγές που έγιναν για το Πάσχα των Καθολικών.

Υπενθυμίζεται ότι το «Καλάθι του Πάσχα» θα συμπεριλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και στο κατσίκι. Φέτος το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ».

ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑπροϊόνταΣούπερμάρκετΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα