Άνοιξαν οι κάλπες στη Ρωσία, αλλά ήδη... γνωρίζουμε το νικητή

Η Ρωσία έχει προεδρικές εκλογές, αλλά προφανώς δεν έχουμε αγωνία για το αποτέλεσμα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ουσιαστικά επικυρώνει μέσα από τις κάλπες μία ακόμη μία θητεία έξι ετών που θα τον κρατήσει στο Κρεμλίνο έως και το 2030.

Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία διεξάγονται από σήμερα

Παρασκευή (15/3) έως και την Κυριακή (17/3), με τους τους κάτοικους της ρωσικής Άπω Ανατολής να έχουν αρχίσει ήδη να ψηφίζουν.

«Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία δεν είναι τόσο σημαντικές όσο τα όσα θα ακολουθήσουν την επόμενη ημέρα», σχολιάζει στο Associated Press ο Μπριν Ρόζενφελντ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Cornell εξηγώντας ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν επιλέγει να αναβάλλει για αργότερα τα... δύσκολα.

Οι εκλογές έγιναν σε ένα τέλειο... timing για τον ίδιο, καθώς η οικονομία δείχνει ανθεκτική παρά τις δυτικές κυρώσεις και ο ίδιος αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες αυξήσεις μισθών.

Έχοντας εξοντώσει τον Ναβάλνι και έχοντας αποκλείσει από την εκλογική διαδικασία κάθε πιθανό ικανό αντίπαλο να απειλήσει την κυριαρχία του, ο Πούτιν περιμένει απλά το τελικό... σκορ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και οι "αντίπαλοί" του στις εκλογές δεν αντιτίθενται ούτε στην επίθεση στην Ουκρανία ούτε στην καταστολή που εξάλειψε κάθε αντιπολίτευση.

Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 24 χρόνια, κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην "παρεκκλίνουν από τον δρόμο" και να ψηφίσουν "πατριωτικά" αυτούς τους "δύσκολους" καιρούς.

#κάλπες #Ρωσία
Keywords
Αναζητήσεις
anoixan-oi-kalpes-sti-rosia-alla-idi-gnorizoume-to-nikiti.htm
Τυχαία Θέματα
Άνοιξαν, Ρωσία,anoixan, rosia