Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Aπεγκλωβισμοί από παραλίες

08:59 6/8/2021 - Πηγή: Reporter

Το σκηνικό στην Εύβοια δεν άλλαξε όλο το βράδυ και με το ξημέρωμα της Παρασκευής (6/8) το μέτωπο της φωτιάς μαίνεται ανεξέλεγκτο.

Η φωτιά έχει φθάσει στα όρια της Στροφυλιάς και είναι ζήτημα χρόνου να φθάσει σε σπίτια. Πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυντάσσονται στο χωριό.

Στο δυτικό μέτωπο, εκτός από την εκκένωση της Κοκκινομηλιάς, διατάχθηκε η εκκένωση των χωριών Κρυονερίτης, Μηλιές και Βασιλικά.

Γίνονται προσπάθειες για να σταματήσει μέτωπο που κινείται προς το Μετόχι και το Μαντούδι, ανατολικά και νοτιοανατολικά από την Αγία Άννα.

Κατά πληροφορίες, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Στο μεταξύ, σε ασφαλή σημεία έχουν μεταφερθεί 631 πολίτες, από χθες τα μεσάνυχτα έως αυτήν την ώρα, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι σε παραλίες. Μόνο από την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι απομακρύνθηκαν 440 πολίτες, ενώ από άλλες βορειότερες παραλίες της περιοχής απομακρύνθηκαν 191 άνθρωποι.

Επί τόπου αυτή την ώρα επιχειρούν 240 πυροσβέστες με δέκα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπετρο. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

ΠΑΡΑΛΙΕΣΕΥΒΟΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα