Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα μείνει αμέτοχο στην συγκάλυψη-διάχυση ευθυνών

Σε δηλώσεις από το βήμα της Βουλής προέβη την Τετάρτη (15/11) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή για το ζήτημα των Τεμπών. Κατέστησε σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχει σε καμία διαδικασία συγκάληψης της κυβέρνησης ή διάχυσης ευθυνών.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ψηφίζοντας

τη πρόταση του ΚΚΕ επιδιώκει να συγκαλύψει τις ευθύνες του τέως υπουργού Υποδομών Κ.Αχ.Καραμανλή. «Είστε έτοιμοι να συνεργαστείτε με τον οποιονδήποτε για να συγκαλύψετε την υπόθεση. Όχι σε Εξεταστική Επιτροπή που θα καταλήξει σε φιλολογικό τσάι.

Σε διάχυση ευθυνών και σε συγκάλυψη δεν μετέχουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσέθεσε ότι υπάρχει ώριμη ποινική δικογραφία της Ευρωπαίας Εισαγγελέα για τους κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή.

Στην συνέχεια των δηλώσεών του ζήτησε εξηγήσεις απο τον κ. Καραμανλή ερωτώμενος γιατί «έκλεισε στο συρτάρι» το έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο οποίο επισημαίνονταν οι ευθύνες του για τη καθυστέρηση στην υλοποίηση της σύμβασης 717 καθώς και για το ότι ενέκρινε αποζημίωση στην ανάδοχο εταιρεία.

«Η Hellenic Train γνώριζε την επίμαχη σύμβαση 717 και πως εάν είχε υλοποιηθεί η σύμβαση θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία στα Τέμπη», επεσήμανε επικριτικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ευθύνες επέρριψε ακόμη και στον Χρήστο Σπίρτζη, αρμόδιο υπουργό στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που νωρίτερα δεν είχε εφαρμόσει τη σύμβαση για την τηλεδιοίκηση.

Επικριτικός ήταν και προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι βρίσκεται σε «βέρτιγκο» καθώς κατέκρινε τη ΝΔ για την αποδοχή της πρότασης του ΚΚΕ και τώρα τη ψηφίζει.

Απο την κριτική του κ.Ανδρουλάκη δεν έλειψε ούτε το ΚΚΕ καθώς διευκολύνει την κυβέρνηση με το αίτημά του να αποδώσει ευθύνες και να ζητάει διερεύνηση από το 1997. «Το φταίνε όλοι καταλήγει στο φταίμε κι εμείς», είπε.

«Η σύσταση προανακριτικής Επιτροπής που προτείνουμε είναι καθαρή θέση και δεν δίνει διέξοδο στη ΝΔ.

Η κυβέρνηση διακατέχεται από ακραίο οπορτουνισμό κι όχι από πολυεπίπεδο εκσυγχρονισμό», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στον Υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

#Ανδρουλάκης #Τέμπη #Πασοκ #ΝΔ #συγκάλυψη #εξεταστική_επιτροπή
Keywords
Τυχαία Θέματα