Ανδρουλάκης: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην αύξηση τιμών στα ενοίκια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, άσκησε οξύτατη κριτική προς την κυβέρνηση έχοντας στο επίκεντρο της κριτικής του την ακρίβεια και το κόστος στέγασης. «Ο κ. Μητσοτάκης κρατά σε ομηρία τους πιο φτωχούς Έλληνες» δηλώνει ο ίδιος, ενώ ταυτόχρονα ζητά στοχευμένους και εντατικούς ελέγχους από την κυβέρνηση για την πάταξη της ακρίβειας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον realfm 97,8, σχολιάζει το «μετάλλιο» της Ελλάδας

στις τιμές ενοικιών. «Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση των τιμών των ενοικίων και θα πρέπει να μπουν αυστηροί κανόνες στη βραχυχρόνια μίσθωση, αλλά και να καταργηθεί η Golden Visa. Είναι αναγκαία η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και η ανάγκη εκτεταμένων ελέγχων στην αγορά» επεσήμανε.

Σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων ανέφερε πως το κόμμα του δεν θα σταθεί εμπόδιο, εφόσον υπάρξει κανονικοποίηση της αγοράς. «Εάν όμως η Ν.Δ κάνει τα πτυχία εμπόριο θα είμαστε αρνητικοί. Προτεραιότητα για μας η δημόσια Παιδεία» σχολίασε.

Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να αποκλείεται εφ’ όρου ζωής από αθλητικά γεγονότα, όποιος έχει καταδικαστεί για οπαδική βία και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως είναι κατώτερη των περιστάσεων. Δήλωσε παράλληλα, ότι είναι ανοικτός σε υπερκομματικό σχεδιασμό για τη χάραξη κοινής γραμμής στα εθνικά θέματα.

Για την τροπολογία που εξαιρεί τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα από την «Ανάπλαση Α.Ε» σχολίασε ότι «του κ. Μητσοτάκη δεν του άρεσε το αποτέλεσμα και θέλει να αλλάξει τα πάντα» υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος είναι φύσει και θέσει από αυτό το συγκεντρωτικό μοντέλο εξουσίας.

Ακόμη, για την τροπολογία που ψηφίστηκε για τη διαμονή των μεταναστών είπε ότι «η ΝΔ καθυστέρησε σκανδαλωδώς για ιδεοληπτικούς λόγους και η τροπολογία που ήρθε είναι παρηγοριά στον άρρωστο».

Μεταξύ άλλων, μίλησε και για το ζήτημα της ροζ σημαίας χρησιμοποιώντας την λέξη «ντροπή», καθώς όπως είπε «είναι δυνατόν να λογοκρίνεις με χυδαίο τρόπο την τέχνη; Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ουγγαρία».

Τέλος, έθεσε στόχο το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα στο ζήτημα της ευρωκάλπης, λέγοντας πως «χρειάζεται ισχυρή αριστερά για να σταματήσει η αλαζονία της ΝΔ», ενώ στην συνέχεια προσθέτει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με λαϊκισμό επικοινωνιακά να είναι χορηγός της ΝΔ».

#Ανδρουλάκης #Πασοκ #Κυβέρνηση #ΟΠΑΔΙΚΗ_ΒΙΑ #ΑΝΑΠΛΑΣΗ_ΑΕ #Δούκας
Keywords
Αναζητήσεις
androulakis-protathlitria-i-ellada-stin-afxisi-timon-sta-enoikia.htm
Τυχαία Θέματα