Ανάπτυξη παραγωγής πράσινου υδρογόνου και αμμωνίας στη Διώρυγα του Σουέζ

13:33 3/5/2022 - Πηγή: Reporter

Η κοινοπραξία Green Fuel Alliance συνεργάζεται με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του μεγα-έργου πράσινου υδρογόνου και πράσινης αμμωνίας στη Διώρυγα του Σουέζ.

Η κοινοπραξία Green Fuel Alliance ηγείται από την EDF Renewables, έναν παγκόσμιο παίκτη στις ανανεώσιμες πηγές

ενέργειας, και την εταιρεία Zero Waste με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη έργων στις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αιγύπτου και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κοινοπραξία υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την Αιγυπτιακή Αρχή Νέας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREA), την Αιγυπτιακή Εταιρεία Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (EETC), τη Γενική Αρχή για την Οικονομική Ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ (SCZONE) και το Sovereign Fund of Egypt ( TSFE) για συνεργασία για την κοινή ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου και πράσινης αμμωνίας , ένα μέγα έργο στην Οικονομική Ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ (SCZONE). Το Μνημόνιο Συνεννόησης στοχεύει στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών με την εξασφάλιση καυσίμων χωρίς άνθρακα για τα πλοία που διασχίζουν μια από τις πιο στρατηγικές παγκόσμιες πλωτές οδούς – τη Διώρυγα του Σουέζ.

Αυτή η συνεργασία αποτελεί μέρος της δέσμευσης του Υπουργείου Ηλεκτρισμού, της SCZONE και της TSFE για διαφοροποίηση του ενεργειακού μείγματος της Αιγύπτου. Η έμφαση δίνεται στην αύξηση της εξάρτησης από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το πράσινο υδρογόνο και την παραγωγή πράσινης αμμωνίας. Η Green Fuel Alliance σχεδιάζει να αναπτύξει μια εγκατάσταση πράσινης αμμωνίας 350.000 τόνων ετησίως που θα χρησιμοποιείται ως καύσιμο ανεφοδιασμού για την εξυπηρέτηση της θαλάσσιας κυκλοφορίας της Διώρυγας του Σουέζ. Η πρώτη φάση του έργου πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2026, ενώ η δεύτερη φάση επέκτασης θα είναι πλήρως λειτουργική έως το 2030. Επιπλέον, η κοινοπραξία σχεδιάζει να κατασκευάσει 650 μεγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας «Solar PV and Wind» για την τροφοδοσία της μονάδας παραγωγής αμμωνίας με πράσινη ενέργεια.

Ο Yehia Zaki , Πρόεδρος της Γενικής Αρχής για το SCZONE, σχολίασε: « Η SCZONE χαιρετίζει την ευκαιρία συνεργασίας με τους διακεκριμένους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη αυτού του μεγάλου έργου και ανυπομονούμε να δούμε την εκτέλεσή του το επόμενο διάστημα ως πρώτο βήμα προς την υιοθέτηση της τεχνολογίας πράσινης αμμωνίας και τη δημιουργία ενός βιομηχανικού κόμβου πράσινων καυσίμων στο SCZONE. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε όλη την υποστήριξη που απαιτείται για να επισπεύσουμε την υλοποίηση του έργου ».

ανάπτυξηαμμωνίαΣουέζ
Keywords
Τυχαία Θέματα