Μπαχάμες: Θα επιτρέψουν την πληρωμή φόρων με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία

12:32 3/5/2022 - Πηγή: Reporter

Οι πολίτες στις Μπαχάμες θα μπορούν να πληρώνουν φόρους με κρυπτονομίσματα, καθώς και να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία χρησιμοποιώντας το Sand Dollar.

Η κυβέρνηση της χώρας δημοσίευσε μια λευκή βίβλο που περιγράφει τη στρατηγική της όσον αφορά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία της μέχρι το 2026.

Φέτος, η κυβέρνηση θα αρχίσει να επιτρέπει στους κατοίκους να πληρώνουν φόρους χρησιμοποιώντας ψηφιακά στοιχεία.

Θα αρχίσει επίσης να τους επιτρέπει την πρόσβαση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία χρησιμοποιώντας το Sand Dollar, ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται

από την κεντρική τράπεζα και κυκλοφόρησε το 2020.

«Έχουμε ένα όραμα να μετατρέψουμε τις Μπαχάμες στον κορυφαίο κόμβο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Καραϊβική», δήλωσε ο πρωθυπουργός Φίλιπ Ντέιβις.

Η κυκλοφορία της Λευκής Βίβλου ήρθε μια εβδομάδα πριν από το συνέδριο Crypto Bahamas που φιλοξενήθηκε από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX. Οι καλεσμένοι περιελάμβαναν μεταξύ άλλων τον πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και τον αστέρα του NFL Τομ Μπρέιντι.

Η FTX μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στις Μπαχάμες τον Σεπτέμβριο του 2021, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ να αποδίδει την κίνηση στο «προοδευτικό και προχωρημένο νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα» που θα ρυθμίζει τη βιομηχανία στην περιοχή.

ΜπαχάμεςκρυπτονομίσματακρυπτονόμισμαΨΗΦΙΑΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα