Ανανεώθηκε η θητεία Ζαγορίτη ως Συνηγόρου του Καταναλωτή

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η ανανέωση της θητείας του Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του Συνήγορο του Καταναλωτή.

ΝΔ και Ελληνική Λύση τάχθηκαν υπέρ της νέας θητείας του κ. Ζαγορίτη, το ΚΙΝΑΛ έδωσε αρνητική ψήφο ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25

δήλωσαν "παρών".

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών, ο κ. Ζαγορίτης τόνισε την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Ανεξάρτητης Αρχής, με 7 ειδικούς επιστήμονες και 8 διοικητικούς υπαλλήλους, καθώς όπως είπε, τα τελευταία χρόνια έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των υποθέσεων που επιλαμβάνεται μετά από καταγγελίες καταναλωτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαγορίτης, "ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, μετά τη κρίση της πανδημίας του κορονοϊού οι υποθέσεις που φθάνουν στο Συνήγορο του Καταναλωτή έχουν πολλαπλασιαστεί".

Ο κ. Ζαγορίτης υπεραμύνθηκε του έργου του Συνηγόρου του Καταναλωτή, επισημαίνοντας ότι "υπάρχουν συγκεκριμένα, μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς".

"Το πρώτο τετράμηνο του 2020 έφθασαν σχεδόν στις 5.000 οι καταγγελίες καταναλωτών όταν όλο το 2013 ήταν συνολικά 4.372", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνήγορος του ΚαταναλωτήΖαγορίτης
Keywords
Τυχαία Θέματα