Αρνητικό ξεκίνημα για τη Wall Street

Πιέσεις δέχονται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καταγράφοντας για δεύτερη συνεχή ημέρα απώλειες. Εξαίρεση αποτελεί ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος ξεκίνησε ήπια ανοδικά. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η αναζωπύρωση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με αφορμή την παρεμβατικότητα της δεύτερης στο Χονγκ Κονγκ.

Ειδικότερα,

το Πεκίνο κατέθεσε νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση κινεζικών μυστικών υπηρεσιών στο Χονγκ Κονγκ, εγείροντας φόβους για περαιτέρω υπονόμευση της ανεξαρτησίας του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού κέντρου. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε προειδοποιήσει ότι η Ουάσιγκτον θα αντιδράσει με αποφασιστικό τρόπο αν το Πεκίνο ψηφίσει τον νόμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,56% και διαπραγματεύεται στις 24.335,93 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,38% στις 2.937,40 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,07% στις 9.291,68 μονάδες.

Μικτή είναι η εικόνα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν την προτελευταία εβδομάδα του Μαΐου οι ασιατικές αγορές.

Σημειώνεται ότι η Wall Street θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα λόγω της αργίας στις ΗΠΑ για τη Memorial Day.

ΗΠΑχρηματιστήριοΚίναΧονγκ Κονγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα