Ανακοπή υπέστη ο νεκρός στην πτήση-θρίλερ της Singapore Airlines (video)

Ένας 73χρονος από τη Βρετανία είναι ο επιβάτης που έχασε τη ζωή του στην πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη που έπεσε σε έντονες αναταράξεις και εν τέλει προσγειώθηκε στη Μπανγκόκ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αεροδρομίου της ταϊλανδικής πρωτεύουσας, ο άτυχος άνδρας πιθανώς πέθανε λόγω καρδιακής προσβολής.

Ακόμα 53 επιβάτες από τους συνολικά 211 και ένα από τα 18 μέλη πληρώματος τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι στο κεφάλι. Η κατάσταση επτά εξ αυτών περιγράφηκε ως «κρίσιμη», ενώ συνολικά 18 διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Μεταξύ

των τραυματιών, χωρίς να έχει προσδιοριστεί η σοβαρότητα της κατάστασής της, είναι και η σύζυγος του 73χρονου.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του αεροσκάφους τύπου Boeing 777-300ER δείχνουν μάσκες οξυγόνου να κρέμονται από την οροφή μαζί με πάνελ του εσωτερικού της ατράκτου, καθώς και δίσκους, γεύματα, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα διάσπαρτα στο δάπεδο.

Η καμπίνα του αεροσκάφους είναι σχεδόν κατεστραμμένη, με όλα τα αντικείμενα των επιβατών και στον διάδρομο και πεσμένες τις μάσκες οξυγόνου.

Σε άλλη εικόνα μέσα από το αεροπλάνο τις στιγμές των αναταράξεων, οι επιβάτες είναι δεμένοι στις θέσεις τους αλλά με τον πανικό ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους.

Ακόμη, μια αεροσυνοδός φαίνεται δεμένη στη θέση της, με ματωμένη μύτη, πιθανότατα από χτύπημα.

«Ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική πτώση, όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, εκτοξεύθηκαν στο ταβάνι» περιέγραψε στο Reuters o 28χρονος Dzafran Azmir, επιβάτης της πτήσης.

Αλλοι χτύπησαν το κεφάλι τους στις καμπίνες αποσκευών και άλλοι στα σημεία που βρίσκονται τα εσωτερικά φώτα και οι μάσκες,

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στη Μπανγκόκ, είναι ενδεικτικές των ισχυρότατων αναταράξεων και των στιγμών απόλυτου τρόμου που έζησαν οι άτυχοι επιβάτες.

{https://x.com/stillgray/status/1792909859333001526}

Ο Ταϊλανδός αξιωματούχος του αεροδρομίου είπε επίσης ότι οι επιβάτες έδεναν τις ζώνες ασφαλείας τους την ώρα του προγεύματος όταν σημειώθηκαν οι πολύ έντονες αναταράξεις. Το περιστατικό αποδόθηκε από τον ίδιο σε «θύλακα αέρος».

Το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000 πόδια όταν ξαφνικά έχασε ύψος περίπου 6.000 ποδιών, δηλαδή 1,8 χιλιομέτρων, σύμφωνα με καταγεγραμμένα δεδομένα πτήσεων.

Ο επιβάτης Ντζαφράν Αζμίρ δήλωσε πως υπήρξε μία «πολύ δραματική βουτιά» του αεροσκάφους με αποτέλεσμα όσοι δεν είχαν δεμένες τις ζώνες τους να εκτιναχθούν στην οροφή με βία, σπάζοντας τα πάνελ από πάνω τους. Ο ίδιος είπε επίσης ότι τουλάχιστον οκτώ επιβάτες μεταφέρθηκαν με φορεία εκτός αεροσκάφους, το οποίο χρειάστηκε μιάμιση ώρα για να εκκενωθεί μετά από την έκτατη προσγείωση.

Nα σημειωθεί ότι, η πτήση αναχώρησε από το Χίθροου στις 10.38μμ της Δευτέρας και προσγειώθηκε εκτάκτως στην Μπανγκόκ σήμερα στις 3.45μμ τοπική ώρα, δηλαδή μετά από σχεδόν 11 ώρες πτήσης.

{https://x.com/gotravelyourway/status/1792894595577029039}

#Singapore_Airlines #αεροπορικό_δυστύχημα #αναταράξεις #ΕΠΙΒΑΤΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
anakopi-ypesti-o-nekros-stin-ptisi-thriler-tis-singapore-airlines-video.htm
Τυχαία Θέματα