Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ- Επικεφαλής ο Παναγιώτης Δουδωνής

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοινώθηκε το Σάββατο (29/4), με τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, Παναγιώτη Δουδωνή, να τίθεται επικεφαλής.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, ενώ τρίτη τοποθετήθηκε η Ελένη Χρονοπούλου, εκπροσωπώντας - όπως της είχε προτείνει εδώ και μήνες ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης - τον απόδημο Ελληνισμό.

Μάλιστα, η κα. Χρονοπούλου ζήτησε από τον κ. Ανδρουλάκη να καταλάβει την τρίτη θέση, προκειμένου να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα θάρρους σε κάθε γυναίκα, αλλά ταυτοχρόνως να

μην αφήνεται η αίσθηση ότι διεκδικεί προσωπικό όφελος.

Το νεανικό στοιχείο είναι έντονο στο ψηφοδέλτιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει έξι γυναίκες. Ανάμεσα στα ονόματα, καταλαμβάνοντας τη… συμβολική «ποδοσφαιρική» 10η θέση είναι ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης.

Αναλυτικά τα 15 ονόματα:

Παναγιώτης Δουδωνής

Δημήτρης Μάντζος

Ελένη Χρονοπούλου

Αγάθη-Ρόζα Βρεττού

Κώστας Χρυσόγονος

Ιωάννα Τζουλάκη

Μαριζέτα Αντωνοπούλου

Ελένη 'Αννα Δημητρακούδη

Χρήστος Χρυσολωράς

Νίκος Σαργκάνης

Αχιλλέας Παπακώστας

Γρηγόρης Λαμπράκης

Γεωργία Καζά

Σίμος Γερασιμίδης

Νίκος Χριστοδουλάκης

Ποιος είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Παναγιώτης Δουδωνής

Ο Παναγιώτης Δουδωνής γεννήθηκε το 1990 και είναι συνταγματολόγος, διδάκτωρ της Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων MPhil και MJur από το ίδιο Πανεπιστήμιο και Πτυχίου Νομικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διδάσκει από το 2018 Ευρωπαϊκό και Συνταγματικό Δίκαιο ως Λέκτορας στο Κολλέγιο Oriel του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθώς και Συνταγματικό, Κοινοβουλευτικό Δίκαιο και Δίκαιο Πολιτικών Κομμάτων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης
και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει επίσης διδάξει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο καθώς και στη Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το πολίτευμα της συνύπαρξης: για την αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία».

Από τον Νοέμβριο του 2022 είναι Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ψηφοδέλτιο ΕπικρατείαςΠασοκΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛεκλογές 2023ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥΑνδρουλάκηςΔΟΥΔΩΝΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Ανακοινώθηκε, Επικρατείας, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ- Επικεφαλής, Παναγιώτης Δουδωνής,anakoinothike, epikrateias, pasok-kinal- epikefalis, panagiotis doudonis