«Άλμα»12% τον Ιούνιο για το Bitcoin

Άνοδο περίπου κατά 12% έχει σημειώσει το Bitcoin τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι σημειώνονται μικρές συναλλαγές για το σημαντικότερο κρυπτονόμισμα σύμφωνα με το CNBC.

Ειδικότερα, το CNBC αναφέρει ότι το «βάθος» των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα εντός του 2023, ενώ σύμφωνα με την Kaiko, το «βάθος» της αγοράς του bitcoin έχει υποχωρήσει 20% από την αρχή του 2023.

«Η πρόσφατη άνοδος της αξίας του bitcoin

προέρχεται σε σημαντικό βαθμό από μεγάλες συναλλαγές σε μια λιγότερο ρευστή αγορά», δήλωσε στο CNBC ο Τζέϊμι Σλάι, επικεφαλής έρευνας της CCData.

Όπως σημειώνεται, η έλλειψη ρευστότητας αποδίδεται σε ένα βαθμό στους ελέγχους που κάνουν οι αρχές των ΗΠΑ στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, υπενθυμίζοντας τις μηνήσεις της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC) στην Coinbase και την Binance.

Παράλληλα, η χαμηλή ρευστότητα -που χαρακτηρίζει το σύνολο των crypto για το 2023- οφείλεται εν μέρει για την άνοδο 80% που καταγράφει το bitcoin από την αρχή του έτους

Στο μεταξύ, ο καθημερινός όγκος συναλλαγών των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 24 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinGegko, δηλαδή ένα επίπεδο σημαντικά χαμηλότερο από τον καθημερινό όγκο συναλλαγών των 100 δισ. δολαρίων που είχαν φτάσει τα crypto στο ράλι του 2021.

«Αυτό που είναι αξιοσημείωτο σε αυτό το ράλι είναι ότι οι όγκοι συναλλαγών συνολικά βρίσκονται σε πολυετή χαμηλά επίπεδα και βλέπουμε μόνο μια μικρή αύξηση στην αξία. Η οποία είναι πολύ ηπιότερη από τα επίπεδα που είδαμε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο», δήλωσε η Κλάρα Μενταλί, διευθύντρια έρευνας στην Kaiko.

«Νομίζω ότι ο όγκος συναλλαγών και η μεταβλητότητα των τιμών είναι δύο από τους πιο κατατοπιστικούς δείκτες της δραστηριότητας στην αγορά των crypto. Τόσο η μεταβλητότητα όσο και ο όγκος συναλλαγών βρίσκονται σε χαμηλά πολλών ετών και ακόμη και μια ταχεία αύξηση της τιμής δεν είναι αρκετή για να προσελκύσει τους επενδυτές» πρόσθεσε η ίδια.

BitcoinCNBCΆνοδοςκέρδηκρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα