Αλάσκα: Άνοδος- ρεκόρ της θερμοκρασίας- 19,4 βαθμοί Κελσίου τον Δεκέμβριο

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και οι συνέπειές της γίνονται όλο και πιο ορατές. Την Κυριακή η Αλάσκα κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ μήνα Δεκέμβριο, καθώς άγγιξε τους 19,4 βαθμούς Κελσίου!

Ο Ρικ Τόμαν, επιστήμονας του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής Αξιολόγησης και Πολιτικής αναφερόμενος στο θέμα μίλησε για μια παράλογη εξέλιξη που χρήζει προσοχής, ενώ συμπλήρωσε πως το νέο αυτό υψηλό ρεκόρ έρχεται εν μέσω σειράς «ακραίων» για την περιοχή θερμοκρασιών εντός Δεκεμβρίου, περιλαμβανομένων

των 18,3 βαθμών στο αεροδρόμιο του Κόντιακ, του ρεκόρ των 16, 6 βαθμών στην κοινότητα της Cold Bay και τουλάχιστον οκτώ ημερών του μήνα με θερμοκρασίες άνω των δέκα βαθμών Κελσίου.

Όπως εξήγησε, η πιο σοβαρή άμεση επίπτωση για τους ανθρώπους είναι πιθανώς από τον τεράστιο όγκο νερού εξαιτίας των βροχοπτώσεων που πλήττουν την ενδοχώρα της Αλάσκα.

Την Κυριακή το χιόνι που έπεσε ήταν τόσο που συσσωρεύτηκε στις στέγες των λιγοστών σπιτιών και το χειρότερο ήταν πως τη χιονόπτωση αυτή διαδέχτηκαν κατακλυσμιαίες βροχές που κάλυψαν την περιοχή με πάγο, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και κλείνοντας επιχειρήσεις και δρόμους. Οι ντόπιοι ονόμασαν το φαινόμενο «Παγομαγεδδών».

ΑλάσκαθερμοκρασίαΆνοδοςΔεκέμβριοςκλιματική αλλαγή
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα