Μικρή άνοδος της ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα παρά το «απαγορευτικό»

Άνοδο σε σχέση με πέρυσι κατέγραψε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα παρά το «απαγορευτικό» στη λιανική, την εστίαση και την εκπαίδευση ο Νοέμβριος «γράφει» άνοδο στις καταναλώσεις σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Αντίστοιχα, στην αγορά καυσίμων σημαντική αύξηση παρουσιάζει εφέτος (μέχρι τον Μάιο) μόνο η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης ενώ στα υπόλοιπα καύσιμα η πτώση είναι διψήφια.

Σύμφωνα

με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ λίγο πριν εκπνεύσει ο τρέχων μήνας καταγράφεται άνοδος της ζήτησης κατά 1,42 % σε σχέση με το Νοέμβριο του 2019 (3.552 γιγαβατώρες εφέτος έναντι 3.502 πέρυσι).

Η εικόνα τώρα, με τον εγκλεισμό να είναι σε εξέλιξη, είναι διαφορετική σε σχέση με την καραντίνα του Μαρτίου. Τότε, δηλαδή, το Μάρτιο του 2020, με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, που ξεκίνησε μετά την πρώτη βδομάδα του μήνα, καταγράφηκε έστω και μικρή μείωση στη ζήτηση ρεύματος, που ήταν στο - 3,44 % σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια η πτώση στις καταναλώσεις ήταν μεγαλύτερη με τον Απρίλιο να γράφει -12,18 %, το Μάιος -10.15 %, τον Ιούνιος -17,19 %. Μονοψήφια (4-6 %) ήταν η πτώση της ζήτησης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, απότοκο του έστω και περιορισμένου ανοίγματος του τουρισμού.

κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειαςΑΔΜΗΕlockdownαγορά καυσίμων
Keywords
Τυχαία Θέματα