Αυστραλία: 10 νεκροί σε ανατροπή λεωφορείου-Συνελήφθη ο οδηγός- Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 25 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε καλεσμένους που επέστρεφαν από γάμο ανετράπη σε ανισόπεδο κόμβο στην περιοχή Χάντερ, στη Νέα Νότια Ουαλία, κοντά στην πόλη Γκρέτα, κάπου 180 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Σίδνεϊ.

Ο 58χρονος οδηγός του λεωφορείου, Μπρετ Μπάτον, συνελήφθη αφού υποβλήθηκε σε υποχρεωτικές εξετάσεις στο νοσοκομείο και βρίσκεται υπό κράτηση μετά το ατύχημα.

Αναμένεται

να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου την Τρίτη με πολλαπλές κατηγορίες για επικίνδυνη και αμελή οδήγηση, ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 23:30 τοπική ώρα την Κυριακή σε συνθήκες ομίχλης στην πόλη Γκρέτα της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο «κύλησε» από ράμπα σε κυκλικό κόμβο, με δύο από τους τραυματίες να μεταφέρονται με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 18 επιβάτες δεν τραυματίστηκαν.

Η Τρέισι Τσάπμαν της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας είπε ότι είναι «πιθανό» ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί, καθώς περισσότεροι επιβάτες ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί κάτω από το αναποδογυρισμένο λεωφορείο.

Δεν φαίνεται να εμπλέκονται παιδιά στο δυστύχημα.

Το λεωφορείο μετέφερε περίπου 50 καλεσμένους από έναν γάμο στο κατάλυμά τους.

Συλλυπητήρια του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τραγικό δυστύχημα.

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τις τραγικές ανθρώπινες απώλειες σε δυστύχημα με λεωφορείο στην περιοχή Χάντερ της Αυστραλίας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες που πενθούν και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Σε αυτή την ώρα θλίψης, η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με το λαό και την κυβέρνηση της Αυστραλίας», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

ΑυστραλίαλεωφορείογάμοςΝΕΚΡΟΙυπουργείο εξωτερικών
Keywords
Αναζητήσεις
afstralia-10-nekroi-se-anatropi-leoforeiou-synelifthi-o-odigos--syllypitiria-ypex.htm
Τυχαία Θέματα