Μεικτά πρόσημα εν μέσω αβεβαιότητας στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Οι τριγμοί στην αγορά συνεχίζονται, αλλά τα κρυπτονομίσματα δείχνουν ανθεκτικότητα, με τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν μεικτά πρόσημα τη Δευτέρα (12/6).

Το Bitcoin ανοίγει την εβδομάδα με άνοδο, διαπραγματευόμενο κοντά στα 26.000 δολάρια.

«Η ρευστότητα έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Αυτό επιδεινώνεται από την αποχώρηση θεσμικών επενδυτών από την αγορά, ιδιαίτερα των διαπραγματευτών αγοράς που εδρεύουν στις ΗΠΑ, οι οποίοι αναμένουν ενδεχόμενο έλεγχο από την SEC», δήλωσε ο Johnny

Teng, Ανώτερος Ερευνητής στο LBank Labs, στο CoinDesk. «Ενώ ο S&P 500 συνεχίζει να επιτυγχάνει νέα μηνιαία υψηλά, η αγορά κρυπτονομισμάτων παραμένει προβληματική», συμπλήρωσε.

Ο Teng λέει ότι η απόδοση του Βitcoin παραμένει ισχυρή εν μέσω ελάχιστου ενδιαφέροντος πώλησης για το ίδιο και το Ethereum, με αξιοσημείωτους παράγοντες όπως τα επιτόκια, οι τάσεις εκροής stablecoin, τα νέα σχετικά με τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη και τις εξελίξεις στον τομέα των κρυπτονομισμάτων υπό στενή παρακολούθηση ώστε να βρεθεί κατεύθυνση.

Ο Joe DiPasquale της BitBull Capital επεσήμανε στο CoinDesk ότι η υποστήριξη του Βitcoin στα 25.000 δολάρια εξακολουθεί να είναι «εύλογα καλά», αλλά η επερχόμενη κυκλοφορία των νέων πρακτικών της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό.

«Κοιτώντας μπροστά, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα κάνουν καλά να παρακολουθούν τις ενδείξεις από τις ρυθμιστικές αρχές και τις αποφάσεις που λαμβάνονται από την Binance, την Coinbase και άλλα ανταλλακτήρια», είπε.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου παρατηρήθηκε αρκετή αστάθεια και το Bitcoin προσπάθησε να διεκδικήσει εκ νέου το όριο των 26.000 δολαρίων, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ως εκ τούτου, η κεφαλαιοποίησή της παραμένει στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins είναι κοντά στο 48%, αφού έπεσε κάτω από το 46% μόλις λίγες εβδομάδες πριν.

Παρά την τεράστια αστάθεια για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία, η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων παρέμεινε σχετικά σταθερή στο 1,150 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Bitcoin ενισχύεται 0,56% στα 25.919,35 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,28% στα 1.743,89 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 1,30% στα 15,36 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 4,17% στο 0,28132200 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 0,72% στα 4,52 δολάρια, το Dogecoin χάνει 1,38% στο 0,06127880 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 1,73% στο 0,00000660 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-en-meso-avevaiotitas-stin-agora-kryptonomismaton-1.htm
Τυχαία Θέματα