Williams: Εντός του 2021 το tapering από τη Fed

23:12 8/9/2021 - Πηγή: Reporter

«Εάν η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται, ίσως είναι σκόπιμο η Federal Reserve να αρχίσει να μειώνει το ρυθμό των αγορών περιουσιακών στοιχείων εντός του έτους», δήλωσε την Τετάρτη (8/9) ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, John Williams.

«Αν υποθέσουμε ότι η οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται όπως αναμένω, θα ήταν σκόπιμο να αρχίσουμε να μειώνουμε τον ρυθμό των αγορών περιουσιακών στοιχείων φέτος», δήλωσε

ο Williams, κατά την διάρκεια διαδικτυακής ομιλίας του σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο St. Lawrence.

Αξιωματούχοι της Fed έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν χρεόγραφα του Δημοσίου και ενυπόθηκους τίτλους με τον τρέχοντα ρυθμό των 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα έως ότου υπάρξει «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος» προς τους στόχους τους για πληθωρισμό και μέγιστη απασχόληση.

Ο Williams είπε ότι πληρούνται σαφώς τα πρότυπα για τον πληθωρισμό, αλλά είπε ότι απαιτείται περισσότερη πρόοδος στην αγορά εργασίας για να επιτευχθεί η «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος» για τον μέγιστο στόχο απασχόλησης της Fed.

«Θα αξιολογήσω προσεκτικά τα εισερχόμενα δεδομένα για την αγορά εργασίας και τι σημαίνουν για τις οικονομικές προοπτικές, καθώς και θα εκτιμήσω κινδύνους όπως οι επιπτώσεις της παραλλαγής Delta», είπε.

FEDERAL RESERVEαγορές ομολόγωνΗΠΑχρεόγραφα
Keywords
Τυχαία Θέματα