Wall Street: Ρευστοποιήσεις στον Nasdaq μετά το εξαήμερο ανοδικό σερί

Απώλειες καταγράφει σήμερα η Wall Street με τον Nasdaq να χάνει το ανοδικό momentum των προηγούμενων ημερών και τους επενδυτές να ανησυχούν για το μέλλον των σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν έλλειμμα – ρεκόρ για τον Απρίλιο, την ώρα που ο επιδημιολόγος των ΗΠΑ,

Άντονι Φάουτσι, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ενδέχεται να είναι «υψηλότερος» από τον επίσημο απολογισμό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επιτέθηκε εκ νέου τη Δευτέρα στην Κίνα, σε μία επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου. Η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Πεκίνο τόσο για την μη συμφωνία για το εμπόριο, όσο και για τον κορονοϊό, υποστηρίζοντας πως αυτός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν. Έτσι, ο Τραμπ διέκοψε απότομα την ενημέρωση των δημοσιογράφων και αποχώρησε από το βήμα, μετά από ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο Κινέζικης καταγωγής.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε νέα έκκληση στη Fed να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων και να οδηγήσει το κόστος δανεισμού κάτω από το μηδέν. «Από τη στιγμή που και άλλες χώρες επωφελούνται από τα Αρνητικά Επιτόκια, οι ΗΠΑ θα έπρεπε και αυτές να δεχτούν το "ΔΩΡΟ". Μεγάλα νούμερα!» έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν έλλειμμα προϋπολογισμού, ύψους 738 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τον Απρίλιο μετά από έκρηξη στις κυβερνητικές δαπάνες και συρρίκνωση των εσόδων, εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού.

Νέα προειδοποίηση ήρθε από τον επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, για «πολύ σοβαρές» επιπτώσεις μιας πρόωρης επανεκκίνησης της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας. Ο Φάουτσι είπε, κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας, ότι ο απολογισμός των νεκρών είναι «πιθανόν υψηλότερος» από τα επίσημα στοιχεία, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη τους ανθρώπους που πέθαναν στα σπίτια τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,89% στις 23.764,78 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε απώλειες 2,05% στις 2.870,12 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα κατά 2,06% στις 9.002,55 μονάδες.

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν στη σημερινή συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ αντιμέτωπη με απώλειες βρέθηκε και η Ασία.

Κέρδη για το αργό και το ευρώ

Στην αγορά εμπορευμάτων, ισχυρά κέρδη σημειώνει το αργό. Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό κερδίζει 6,59% στα 25,73 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ αυξάνεται κατά 0,88% στα 29,89 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,45% και διαπραγματεύεται στα 1.705,70 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα νομίσματα, το ευρώ καταγράφει άνοδο 0,39% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία των δύο νομισμάτων διαπραγματεύεται στο €1,0848 ανά δολάριο. Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,47% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να ανέρχεται στο £1,2277 ανά δολάριο. Τέλος, το ευρώ κερδίζει κατά 0,91% έναντι της βρετανικής λίρας και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στο €0,8836 ανά στερλίνα.

Wall StreetΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣΕμπορεύματαΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Ρευστοποιήσεις, Nasdaq,Wall Street, refstopoiiseis, Nasdaq