Wall Street: Πρόσω ολοταχώς για την καλύτερη εβδομάδα του τριμήνου

Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Παρασκευής (16/6), με τους επενδυτές να ηρεμούν μεν από τις ελπίδες για οριστική παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά ταυτόχρονα να ανησυχούν για τον μελλοντικό αντίκτυπο των αυξήσεων που προηγήθηκαν.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται σήμερα κατά 0,22% στις 34.485,11 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,21% στις 4.434,93 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 13.781,52 μονάδες. Τόσο ο S&P 500 όσο και

ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο για έξι συνεχόμενες ημέρες έως την Πέμπτη (15/6) και κινούνται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 3% στην καλύτερή του επίδοση από τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα, πρόκειται για το πέμπτο διαδοχικό ανοδικό πενθήμερο για τον δείκτη, ο οποίος έχει να σημειώσει ανάλογο σερί από το Νοέμβριο του 2021. Επιπλέον, κερδίζει πάνω από 26% από τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου.

Αντίστοιχα, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 4% σε επίπεδο εβδομάδας, που είναι η καλύτερη επίδοση από τον περασμένο Μάρτιο. Ο τεχνολογικός δείκτης ενισχύεται για 8 συνεχόμενες εβδομάδες, στο καλύτερο σερί του από το 2019. Ο Dow Jones κερδίζει 2% σε εβδομαδιαία βάση, που αποτελεί την τρίτη σερί ανοδική.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) έδωσε στους επενδυτές αυτό που ήθελαν, καθώς άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια μετά από 10 διαδοχικές αυξήσεις. Παρ’ όλο που η Fed έκανε λόγο για δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων φέτος, πολλοί επενδυτές και οικονομολόγοι στη Wall Street προβλέπουν ότι ο κύκλος αυξήσεων της Fed σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός Μαΐου στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαμορφώθηκε στις 63,9 μονάδες από 59,2 μονάδες τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 60 μονάδες.

WALL STREET ΗΠΑDow JonesNasdaqπληθωρισμόςεπιτόκιαFED
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-proso-olotachos-gia-tin-kalyteri-evdomada-tou-triminou.htm
Τυχαία Θέματα