Wall Street: Οδεύει προς ρεκόρ 6ετίας ο Dow Jones

Με μικρή άνοδο ξεκινούν τη σημερινή (21/7) συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street, με την προσοχή να στρέφεται στα οικονομικά μεγέθη που δημοσιεύουν οι εισηγμένες, με το Dow Jones να προσπαθεί να διευρύνει το θετικό του σερί στις 10 συνεδριάσεις.

Αναλυτικά, ο βιομηχανικός Dow Jones, σημειώνει άνοδο 0,14% στις 35.275 μονάδες, o ευρύτερος δείκτης S&P 500 διευρύνεται κατά 0,39% στις 4.552 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,78% στις 14.172 μονάδες.

Μάλιστα,

αν ο Dow Jones πιάσει το 10x10 θα είναι η υψηλότερη επίδοση από τον Αύγουστο του 2017.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα για το β' τρίμηνο, με το το 73% των εισηγμένων στον S&P 500, που έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους, να πετυχαίνουν επιδόσεις καλύτερες του αναμενόμενου.

Ωστόσο, το ποσοστό είναι χαμηλότερο από το μέσο όρο της τελευταίας 3ετίας (80%).

Αναφορικά με τις μετοχές, απώλειες 2% σημειώνει η American Express, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα για το β' τρίμηνο που κινήθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 2,89 δολάρια έναντι 2,57 δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2022, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 2,81 δολάρια ανά μετοχή.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, οι εταιρείες μεταφορών CSX και Knight-Swift ανακοίνωσαν καθαρά έσοδα κατώτερα των προσδοκιών με αποτέλεσμα οι μετοχές τους να σημειώνουν πτώση κατά 4% και κατά 2%, αντίστοιχα.

Αναφορικά με τα επιτόκια, θεωρείται δεδομένο ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση κατά 25 μ.β μετά τη συνεδρίαση στις 26 Ιουλίου, με το ενδιαφέρον ωστόσο να εστιάζεται στις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας μετά το καλοκαίρι.

Dow JonesWall StreetδείκτεςμετοχέςNasdaq
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-odevei-pros-rekor-6etias-o-dow-jones.htm
Τυχαία Θέματα