Wall Street: Μεικτά πρόσημα λόγω αβεβαιότητας-Πτώση 0,1% ο Dow

Η αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των συζητήσεων για το πακέτο βοήθειας της αμερικανικής οικονομίας συγκράτησε τα κέρδη στην αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ ισχυρές πιέσεις άσκησε στο Dow Jones η μεγάλη πτώση της Intel, λόγω αποτελεσμάτων τριμήνου, οδηγώντας το δείκτη σε αρνητικό έδαφος.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έχασε 0,1% στις 28.335 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,345 στις 3.465 μονάδες. Ανοδικά έκλεισε και ο τεχνολογικός Nasdaq,

ο οποίος αυξήθηκε 0,37% στις 11.548 μονάδες.

Παρά την πρόοδο που έχει καταγραφεί στις συζητήσεις για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, παραμένει ισχυρή η αβεβαιότητα για το πότε θα επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στήβεν Μνούτσιν, δήλωσε ότι η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσυ Πελόζι, επιμένει να διαφοροποιείται σε βασικά σημεία, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις για να επιτύχει μια συμφωνία.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η οποία στις ΗΠΑ έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 223.000 πολίτες, η AstraZeneca έλαβε το πράσινο φως από τον Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να ξαναρχίσει τις κλινικές δοκιμές που είχαν παγώσει το Σεπτέμβρη, μια ημέρα αφότου η ρεμδεσιβίρη έλαβε άδεια ώστε να χορηγείται σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Στο ταμπλό, τις μεγαλύτερες πιέσεις κατέγραψαν οι μετοχές που σχετίζονται με την πορεία και εξέλιξη της οικονομικής ανάκαμψης, τη βιομηχανία και τον τομέα της ενέργειας.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Intel (-10,5%), καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριμήνου της, τα καθαρά κέρδη κατήλθαν σε 4,3 δισ. δολάρια από 5,99 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο το 2019.

Απώλειες άνω του 2% κατέγραψαν οι American Airlines, American Express, VeriSign, Western Digital, Exxon Mobil, Micron και Biomarin Pharma.

Στον τεχνολογικό τομέα, η Apple υποχώρησε 0,6%, η Google ενισχύθηκε 1,6%, ενώ η Tesla υποχώρησε 1,22%. Παράλληλα ανοδικά κινήθηκαν eBay, Facebook, Netflix, Microsoft.

Από τις μετοχές του Dow Jones άνοδο κατέγραψαν οι UnitedHealth, Walgreens, JP Morgan, Merck, Procter & Gamble, Walmart, Home Depot, J&J.

Στην πετρελαϊκή αγορά το αργό υποχώρησε κάτω από τα 40 δολάρια, καθώς κατέγραψε πτώση 2,24% στα 39,7 δολάρια το βαρέλι. Το Μπρεντ μειώθηκε 1,98% στα 41,62 δολάρια το βαρέλι.

Παρά την πρόθεση της συμμαχίας χωρών του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει τις περικοπές στην παραγωγή, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται πίεση από την αύξηση των κρουσμάτων σε Αμερική και Ευρώπη και τους φόβους για περαιτέρω επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Τέλος, σημειώνεται πως ο χρυσός ενισχύθηκε οριακά κατά 0,01% στα 1.906 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ πτωτικά κινήθηκαν ασήμι (-0,06%) και χαλκός (-0,33%).

Wall StreetΗΠΑεκλογέςΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσός
Keywords
Τυχαία Θέματα