Wall Street: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αιτήσεις εργασίας

Θετικά πρόσημα καταγράφουν στην έναρξη της συνεδρίασης της Τετάρτης οι τρεις βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι, ευελπιστώντας ότι τα χειρότερα πέρασαν όσον αφορά την πανδημία, και δεν επηρεάζονται από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε ΗΠΑ και Ασία. Σε περίπτωση που διατηρηθεί το ανοδικό τέμπο, η Wall Street αναμένεται να καταγράψει σήμερα την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο

0,19% και διαμορφώνεται στις 26.339,56 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,25% στις 3.132,65 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,72% στις 9.966,90 μονάδες.

Το κλίμα στη Wall Street επηρέασε θετικά το ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg περί σχεδίου της κυβέρνησης Τραμπ για δημόσιες επενδύσεις - μαμούθ ύψους 1 τρισ. δολαρίων σε υποδομές ανά την χώρα. Επιπλέον, θετικό αντίκτυπο είχε και η ανακοίνωση της Fed για τη διεύρυνση εκ μέρους της των αγορών εταιρικών ομολόγων, με απόκτηση και μεμονωμένων εταιρικών χρεογράφων, πέραν των ETF.

Η κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve, Τζέρομ Πάουελ, με αφορμή την εξαμηνιαία έκθεση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την κατάσταση της οικονομίας, ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα στο Κογκρέσο και συγκεκριμένα στην Επιτροπή για τον Χρηματοπιστωτικό Τομέα της Γερουσίας.

Παράλληλα, στις ΗΠΑ οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ιστορικά μηνιαία αύξηση (17,7%, εκτίμηση: 8,4%) λόγω της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, μετά τη μεγαλύτερη ιστορικά μηνιαία μείωση (-14,7%) που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε (1,4%) λιγότερο των εκτιμήσεων (3%) τον Μάιο, μετά τη μεγαλύτερη ιστορικά μείωση (-11,2%) που κατέγραψε τον Απρίλιο.

Τέλος, στις ΗΠΑ αναμένονται ανακοινώσεις για τις οικοδομικές άδειες και τις νέες κατοικίες για τον Μάιο, καθώς και για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

αιτήσεις επιδομάτων ανεργίαςFEDΤζερόμ ΠάουελΤραμπBloomberg
Keywords
Τυχαία Θέματα