Valor Capital Group: Τα stablecoins μπορούν να ισχυροποιήσουν το δολάριο

Μπορεί τα stablecoins να δέχονται κριτική, με κάποιους να τα χαρακτηρίζουν «δολοφόνους» των κρυπτονομισμάτων, αλλά, αν υπάρξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να «ανθίσουν», αυτό θα μπορούσε να ωφελήσει και το αμερικανικό δολάριο, σύμφωνα με τον Μπράιαν Μπρουκς, συνεργάτη της Valor Capital Group.

Ο Μπρουκς, ο οποίος ήταν μεταξύ άλλων προηγουμένως Διευθύνων Σύμβουλος του αμερικανικού βραχίονα του ανταλλακτηρίου Binance, εξήγησε στο CNBC

γιατί διαφωνεί με τη φαινομενική αντίθεση της κυβέρνησης Μπάιντεν στα stablecoin και την πολιτική συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά.

«Οι πολίτες σε χώρες που έχουν υψηλό πληθωρισμό απαιτούν ιδιαίτερα έντονα προϊόντα που εκφράζονται σε δολάρια για να διατηρήσουν τα χρήματά τους πιο ασφαλή. Σε πολλές χώρες όπου δεν μπορεί κάποιος να αποκτήσει τραπεζικό λογαριασμό σε δολάρια, τα stablecoins είναι η καλύτερη λύση», εξήγησε.

«Αν μόνο η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημιουργούσε ένα πλαίσιο που επιτρέπει στα δολάρια να υποστηρίζουν τα stablecoins με ρυθμισμένο τρόπο, αυτή η ζήτηση θα ανθούσε», συνέχισε. «Αυτό θα ήταν καλό για την υιοθέτηση του δολαρίου παγκοσμίως, αλλά εφόσον επιτρέπουμε στις κυβερνήσεις να καταστείλουν stablecoins,αυτό δημιουργεί το πρόβλημα».

Η... επέλαση των stablecoins

Τα stablecoins είναι κρυπτονομίσματα των οποίων οι τιμές είναι συνδεδεμένες με ένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο, συνήθως ένα νόμισμα fiat. H εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικού πλούτου Bernstein αυτή την εβδομάδα τα αποκάλεσε «εφαρμογή δολοφόνου» για την κρυπτογράφηση λόγω της ικανότητάς τους να διευκολύνουν τις πληρωμές.

Αυτή την εβδομάδα, ο κολοσσός πληρωμών PayPal κυκλοφόρησε το δικό του stablecoin που υποστηρίζεται από δολάρια, το πρώτο για ένα μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα των ΗΠΑ.

Η κίνηση έρχεται καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένει την ψηφοφορία στο Κογκρέσο για ένα βασικό νομοσχέδιο για τα stablecoin, το οποίο μόλις προωθήθηκε στη Βουλή με άλλα τρία μέτρα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά νομοθετικά.

«Η ζήτηση για προϊόντα stablecoin είναι ένας τρόπος για να κάνουμε το δολάριο δημοφιλές ξανά σε μια εποχή που οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αποσυνδεθούν από αυτό», επεσήμανε ο Μπρουκς. «Αυτό είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό ζήτημα πολιτικής. Δεν πρόκειται για κρυπτογράφηση, είναι για το ρόλο που διαδραματίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», υπογράμμισε.

VALOR CAPITAL GROUPstablecoinsstablecoinΗΠΑδολαριοαμερικανικό δολάριοκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
valor-capital-group-ta-stablecoins-boroun-na-ischyropoiisoun-to-dolario.htm
Τυχαία Θέματα