Rebound στη Wall Street μετά τη «βουτιά» του Dow Jones

Σημάδια ανάκαμψης δείχνουν σήμερα (24/5) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να συνέρχονται από τις ενδείξεις για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, οι οποίες από την πλευρά τους αναζωπύρωσαν την επιφυλακτικότητα των αξιωματούχων της Federal Reserve.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,23% στις 39.156,20 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,40% στις 5.289,05 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,50% στις 16.819,53 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Dow Jones προέρχεται από το χειρότερο κλείσιμό του εδώ και 14 μήνες, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2023, χάνοντας την Πέμπτη (23/5) πάνω από 600 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,7%, ενώ ο Dow Jones κινείται χαμηλότερα κατά περίπου 2,4%. Αντίθετα, ο Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο της τάξης του 0,3%. Ο Dow Jones πρόκειται να βάλει τέλος σε ένα σερί πέντε ανοδικών εβδομάδων και ο S&P 500 να σπάσει ένα θετικό σερί τεσσάρων εβδομάδων.

Στα μάκρο της ημέρας, η ζήτηση για διαρκή αγαθά ήταν πολύ υψηλότερη απ’ ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι παραγγελίες για είδη μακράς διαρκείας, όπως συσκευές, αυτοκίνητα και αεροπλάνα αυξήθηκαν κατά 0,7% σε μηνιαία βάση, ελαφρώς χαμηλότερα από την αύξηση 0,8% τον Μάρτιο, αλλά πολύ καλύτερα από την εκτίμηση του Dow Jones για πτώση 1%. Εξαιρουμένων των ειδών μεταφοράς, οι παραγγελίες εξακολουθούν να επιταχύνονται κατά 0,4%. Ωστόσο, οι νέες παραγγελίες ήταν σταθερές, εξαιρουμένης της άμυνας.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία για τις υπηρεσίες και τη μεταποίηση του Μαΐου ξεπέρασαν τις προβλέψεις των οικονομολόγων, σύμφωνα με έρευνες των διαχειριστών αγορών από την S&P Global που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Ο αριθμός των εβδομαδιαίων αιτήσεων ανεργίας σηματοδότησε επίσης ότι οποιαδήποτε αποδυνάμωση της ζήτησης στην αγορά εργασίας μπορεί να έχει σταματήσει.

#WALL_STREET_ΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rebound-sti-wall-street-meta-ti-voutia-tou-dow-jones.htm
Τυχαία Θέματα