«Ok» Τραμπ στη Microsoft για την αγορά της Tik Tok

21:27 3/8/2020 - Πηγή: Reporter

Την προφορική του έγκριση για την εξαγορά των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ της κινεζικής εφαρμογής Tik Tok από τη Microsoft, έδωσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες την ByteDance, μητρική της Tik Tok

και τη Microsoft, τότε η δημοφιλής εφαρμογή θα σταματήσει την δραστηριότητα της επί αμερικανικού εδάφους.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και καιρό ο Λευκός Οίκος, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, έχουν εκφράσει ανοικτά τους φόβους τους για την δημοφιλή εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούν εκατομμύρια νέοι στις ΗΠΑ.

Η δήλωση του Τραμπ ξεκαθαρίζει το μέχρι πρότινος «θολό τοπίο» σχετικά με την πώληση της εφαρμογής που είχε δημιουργηθεί στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, o Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Στίβεν Μνούτσιν, τάσσονται υπέρ της πώλησης της Tik Tok στη Microsoft. Από την άλλη πλευρά, ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ επί εμπορικών θεμάτων, Πίτερ Ναβάρο θεωρεί ότι η πώληση της Tik Tok δεν θα λύσει το πρόβλημα.

Με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, η Microsoft πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξαγοράς ως τις 15 Σεπτεμβρίου για τις επιχειρήσεις της Tik Tok στις ΗΠΑ αλλά και στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά. Ο αξιωματούχος της Microsoft Νάτγια Ναντέλα δήλωσε ότι ο σκοπός της εταιρείας είναι να «καθησυχάσει τον Λευκό Οίκο» και να εξασφαλίσει ότι «τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών θα είναι στο εξής απόλυτα προστατευμένα».

TikTokByteDanceΛευκος ΟίκοςΝτόναλντ ΤραμπΚίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα