Περιθώριο 45 ημερών δίνει ο Τραμπ στη Microsoft για την εξαγορά του TikTok

19:56 3/8/2020 - Πηγή: Fortune

Η Microsoft ανακοίνωσε επισήμως την Κυριακή ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις για την απόκτηση της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok από τον κινεζικό διαδικτυακό γίγαντα ByteDance διευκρινίζοντας ότι στοχεύει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Η αμερικανική εταιρεία ξεκαθάρισε ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τη ByteDance.

Aπό τη πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

έδωσε στον τεχνολογικό κολοσσό περιθώριο 45 ημερών. Η προθεσμία τέθηκε επισήμως από την Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS), η οποία ελέγχει τις συμφωνίες για πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.

Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, η Microsoft θα έχει την ευκαιρία να ανταγωνιστεί γίγαντες της κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook με ένα προϊόν έτοιμο κι επιτυχημένο. Να σημειωθεί ότι το TikTok μετρά μέχρι στιγμής 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Microsoft να δραστηριοποιηθεί στον χώρο των κοινωνικών δικτύων, πριν από λίγα χρόνια είχε εξαγοράσει το LinkedIn.

Η εταιρεία προέβη στην ανακοίνωση μετά από μια συνομιλία μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Σάτια Ναντέλα και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η Microsoft δηλώνει ότι θα διασφαλίσει ότι όλα τα ιδιωτικά δεδομένα των Αμερικανών χρηστών του TikTok μεταφέρονται και παραμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Microsoft εκτιμά πλήρως τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών του προέδρου. Δεσμεύεται να αποκτήσει το TikTok με πλήρη αξιολόγηση της ασφαλείας και να παρέχει τα κατάλληλα οικονομικά οφέλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε η Microsoft.

Αν ωστόσο, η συμφωνία δεν συναφθεί τότε ο αμερικανός πρόεδρος θα απαγορεύσει, όπως έχει προαναγγείλει, την λειτουργία του κινεζικού κοινωνικού δικτύου επί αμερικανικού εδάφους, λόγω ανησυχιών για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων από πλευράς της Κίνας. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά απέρριψε την ιδέα της εξαγοράς του δικτύου από την Microsoft.

Παρότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί , σε περίπτωση που προχωρήσει η εξαγορά η Microsoft θα αναλάβει τα ηνία του Tik Tok σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα